tata a murit in martie 1996 (singurul parinte in viata ) . Sora mea(unica sora ) ma anunta in SUA
despre deces (eram cetatean roman la acea ora ) , si dupa trei -patru luni imi cere o imputernicire (in urma unor intelegeri de familie ) sa o prezinte notarului in termen de sase luni . Imputernicirea nu a fost acceptata de notar pentru ca nu imbraca forma necesara , adica aveam nevoie de stampila consulatului roman si nu un notar american .
In 1997 sora mea imi spune la telefon ca imputernicirea a nu a fost aceptata si ca vom face succesiunea cind voi veni in Romania (urma sa vin in 1998 ) . In realitate sora mea mi-a cerut decaderea , adica a facut succesiunea pe ascuns ,fara sa ceara notarului sa intrerupa succesiunea pina cind ii trimit o imputernicire legala ) si a declarat ca nu imi cunoaste adresa si astfel a fost declarata unica mostenitoare si a obtinut certificatul de mostenitor . In 2000 cind am vizitat-o mi-a spus ca nu are timp pentru succesiune si ca o vom face impreuna cu cu revendicarile proprietatilor confiscate ....Numai in 2006 am aflat legal ca sora mea a fost declarata unica mostenitoare si sora mea a recunoscut in fata autoritatilor ca a a primit imputernicirea din USA si a fost respinsa de notar . Intrebarea este , ce sanse am sa cer anularea in instanta ? certificatul de mostenitor a fost folosit pt. revendicarea imobil , teren legea 247/2005 , etc .... si sora mea a obtinut titlurile de proprietate ..... sint elemente de natura penala ? timp de zece ani sora mea m-a facut sa cred ca nu a facut succesiunea .