avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Bogdan

Activitate Alexandru Bogdan

Răspuns la discuția arestat pt ca a stropit cu bere
Nici o persoana nu poate fi arestata pentru ca a stropit cu bere. Prietenul dvs. este anchetat pentru fapte care prezinta pericol public şi stropitul cu bere in nici un caz nu este o astfel de fapta. Mai intai trebuie citita propunerea de arestare şi declaratiile martorilor. Nu este suficient sa ai martori care sa te dezincrimineze. Trebuie luate in calcul toate declaratiile luate in cursul urmaririi penale. Cei 9 martori trebuie propusi in aparare in fata instantei si daca instanta ii va accepta vor fi audiati. Solutia pe care o va pronunta instanta se va fundamenta pe toate probele dosarului si nu numai pe martorii propusi de prietenul dvs.
Răspuns la discuția Reziliere contract
Daca culoarea care v-o solicita nu a fost prevazuta in contract nu aveti obligatia de a-i procura materialul cu culoarea care si-o doreste. Vedeti contractul.
Răspuns la discuția exceptia lipsei de interes
Aceasta exceptie se refera la faptul ca dvs. nu aveti interes sa solicitati obtinerea unei somatii de plata. Poate aveti deja un titlu executoriu. Aduceti mai multe informatii despre cazul dvs.
Răspuns la discuția Contract Romt........m
Formulati o notificare prin care va manifestati intentia de a rezilia contractul. Vedeti ce va raspund. Daca in contract este o clauza care prevede ca incetarea contractului inainte de termen la cererea unei parti se va face cu plata unei penalizari va trebui sa va conformati acestei clauze.
Răspuns la discuția Recuperare creante
Il chemati in judecata si ii cereti banii sau marfa. Dvs. va alegeti daca doriti sa primiti marfa sau banii. Puteti sa obtineti banii intrucat a depasit termenul de livrare, iar dvs. poate ati fost nevoit sa achzitionati marfa din alta parte astfel incat in prezent nu va mai este necesara. Partenerul dvs. de afaceri este in culpa astfel incat dvs. puteti sa-i cereti restituirea sumei de bani platita la care sa solicitati si dobanda legala. Mai sunt cateva chestiuni de drept international privat legate de faptul ca este un contract intre persoane straine si de modalitatea in care a fost incheiat contractul. Daca aveti nelamuriri reveniti cu intrebari.
Răspuns la discuția Penalitati prevazute de lege
Daca ati prestat serviciul si nu v-a platit il chemati in judecata si veti obtine o hotarare judecatoreasca prin care va fi obligat sa va plateasca contravaloarea serviciilor prestate. Veti putea cere dobanda legala de la momentul cand trebuia sa va faca plata si pana cand va plati efectiv in baza hotararii judecatoresti.
In ce priveste penalitatile, nu le veti putea solicita daca nu au fost prevazute in contract. Daca ar fi fost prevazute le solicitati fara a mai putea fi solicitata si dobanda legala.
Răspuns la discuția contract expirat?
Conform clauzei contractul se prelungeste automat la expirarea termenului cu inca 12 luni. De fiecare data cand expira termenul se prelungeste cu inca 12 luni. Pentru a inceta una din parti trebuie sa-l denunte anterior expirarii. Actele aditionale la un contract exprima vointa partilor de a continua acel contract. Este practic un acord tacit de continuare a contractului.
Este suficient sa fie un contract sub semnatura privata. Nu trebuie sa-l legalizati.
Răspuns la discuția un altfel de discriminare?
Observati cu atentie motivarea instantei. Poate dvs. nu ati calculat corect penalitatile care trebuia sa le primiti. Înteleg ca si cealalta parte contractanta avea dreptul la penalitati motiv pentru care face cerere reconventionala. Din ceea ce spuneti dvs. instanta se contrazice in motivare considerand ca dvs. aveti dreptul la penalitati pentru intarzierea executarii contractului însa in final va respinge cererea. Acesta este un motiv serios de recurs daca cauza dvs. nu a ramas irevocabila la fond.
Daca in contract se prevede ca inceteaza prin acordul partilor, atunci faceti un acord scris cu prestatorul de servicii. Va trebui insa ca inainte sa va lamuriti pretentiile pe care le aveti unii fata de altii, pentru a putea sa ajungeti la un acord. Mergeti impreuna la un avocat si prezentati-i contractul. Succes !