avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestat pt ca a stropit cu bere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestat pt ca a stropit cu bere

am revenit cu alte detali despre acest caz, prietenul meu a fost arestat preventiv pt 29 de zile pt ca a stropit cu bere, dar defapt el este nevinovat. el se afla in continuare in arest intre timp am strans in total 9 martori care ii sustin marturia ca nu a facut nimic, maine ii vor aduce la cunostiinta acuzatiile ca pana acum nu i s-a spus nimic iar luni ii expira mandatul de 29 de zile. problema e ca politistul care a scris declaratiile impotriva lui continua sa se amestece in ancheta saptamana trecuta luan dosarul de la judecatorie si l-a dus la el la sectie, de cate ori se audiaza martori merge si el la judecatorie ba chiar a chemat unul din martorii care au declarat in favoarea prietenului meu la sectia de politie si i-a spus asa: ce iti trebuie tie sa umbli sa dai declaratii?'' din cate am inteles nu au de gand sa il elibereze dupa 29 de zile ca cica ar fi pericol public si vor sa ii dea alt mandat. ce sanse sunt sa il tina in continuare inchis chiar daca are 9 martori care sustin ca el nu a stropit cu bere si nu a deranjat pe nimeni? va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:46, 15 Martie 2012
Nici o persoana nu poate fi arestata pentru ca a stropit cu bere. Prietenul dvs. este anchetat pentru fapte care prezinta pericol public şi stropitul cu bere in nici un caz nu este o astfel de fapta. Mai intai trebuie citita propunerea de arestare şi declaratiile martorilor. Nu este suficient sa ai martori care sa te dezincrimineze. Trebuie luate in calcul toate declaratiile luate in cursul urmaririi penale. Cei 9 martori trebuie propusi in aparare in fata instantei si daca instanta ii va accepta vor fi audiati. Solutia pe care o va pronunta instanta se va fundamenta pe toate probele dosarului si nu numai pe martorii propusi de prietenul dvs.
stiu ca vi se pare absurd ca a fost arestat ca a stropit cu bere dar asta este acuzatia...a spus ca e ultraj contra bunelor moravuri. in acea seara un prieten al prietenului meu i-a dat un pumn la un baiat. in acea seara nu a fost politia pt ca nu a fost un scandal dar a doua zi l-a chemat la sectie ca si martor dupa care a i-a spus politistul sa recunoasca ca el l-a lovit dar intre timp baiatul care l-a lovit pe acel baiat a recunoscut fapta, si atunci pe el l-a bagat la ultraj contra bunelor moravuri pt ca a stropit cu bere. dar defapt el chiar nu facuse nimic. sunt si camere de supraveghere dar politistul a zis ca e pericol public. politistul are cunostiinte prin care si procurorul. e o absurditate dar asa s-a intamplat. problema e ca el a mai avut o condamnare de 3 ani cu suspendare tot pt ultraj contra bunelor moravuri si acum spune ca e si recidivist. nu mai stim ce sa facem. ni s-a spus ca lui si daca ii da o amenda de 1 leu el va face cei 3 ani de puscarie. martorii care au semnat declaratiile care le-a scris politistul au spus ca ei nu au declarat impotriva lui si vor veni la proces sa depuna marturie dar pana atunci? sa speram ca il va elibera luni
1. Este in arest preventiv pt ca a savarsit inca o infractiune fiind recidivist.

2. Politistul nu are nicio autoritate sa ia un dosar de la o instanta.

3. Nu politistul aresteaza, nici macar procurorul, instanta este cea care se pronunta asupra arestarii preventive si e greu de crezut ca politistul influenteaza judecatorii sa il tina arestat.

4.De asemenea, tot instanta se pronunta pe prelungirea arestarii preventive, politistul nu se poate implica.

5. Pt a fi luate in considerare declaratiile martorilor, acestea trebuiesc coroborate si cu alte mijloace de proba.

6. Luati-va un avocat daca doriti sa aveti macar o sansa pt liberare altfel va ramane acolo pana la judecata.

7. Nu e obligatorie revocarea suspendarii, va ramane la aprecierea instantei.

Nu inteleg aceasta practica cu semnarea declaratiilor, din moment ce nimeni nu le pune pistolul la cap de ce sa semneze ceva ce nu este adevarat ca sa mai riste apoi si o invinuire pt marturie mincinoasa. Cata autoritate poate avea un politist sa determine toti martorii sa declare altceva?

Multa bafta!
:offtopic: Interventie moderator: nu mai deschideti alte topicuri pentru acelasi subiect. Topicul prezent il inchid desi ar trebui sters. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare arest preventv roberto3 roberto3 Buna ziua! Ar avea sanse un inculpat arestat preventiv sa fie judecat in libertate daca este recidivist sau nici nu se pune problema sa fie eliberat? Care ar ... (vezi toată discuția)
Acuzat de ultraj- mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile nanadela nanadela Prietenul meu este acuzat de ultraj, eu fiind martor am vazut totul si stiu ca nu e vina lui. Inainte sa ajunga politia la fata locului prietenul meu a avut ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare sub control judiciar beatrice9 beatrice9 pritenu meu are acuzatia de ultrj la bunurile moravuri,a avut 2 mandate de 29 de zile de arest ,i s-a prelungit arestul pana pe 10 cand e procesu ,pe fond,pot ... (vezi toată discuția)