avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate girbeaionicavioleta

Activitate girbeaionicavioleta

În urma controlului CCR s-a constatat că abatere plata impozitului de către direcția silvica R deoarece se încadrează la scutiri art 464 alin 1 lit w. Cod fiscal. Se solicită recuperarea impozitului plătit încă din 2015. Cum procedăm noi ca instituție? Restituim impozitul?
Discuție Debitor radiat
Va rog sa-mi spuneti, intr-un mod concret, daca este suficienta listarea de pe ANAF privind starea unei persoane juridice care are mentiunea "Dizolvare cu Lichidare ( Radiere ) " in vederea scoaterii din evidenta contabila a creantei sau trebuie sa obtin un certificat constatator cu starea firmei si de la O.N.R.C.?
Discuție pensie
X a lucrat in strainate( cetatean roman) iar acum s-a intors in Romania avand o pensie mare. S-a stabilit in Romania... si aici are ceva vechime. Intrebarea este daca i se va retine impozit pentru pensia cumulata din Romania si pe cea care o primeste din strainatate??
Discuție Sofer auto
Suntem un SRL ce distribuim diverse sortimente de bauturi. In aceesi cladire functioneaza o alta societate cu aceasi activitate. Din punct de vedere legal cum putem rezolva ca unul din soferii nostri sa conduca si masina celelilalte societati (patronii sunt rude)
Suntem un SRL. Ne recuperam creantele de la debitori in baza ordonantei de plata sau cerere cu valoare redusa. Intrebarea este daca ne putem indrepta si impotriva administratorilor avand in vedere ca debitorii nostrii sunt PFA, SRL si Intreprindere Individuala?
Răspuns la discuția faliment
ma refer la valoarea prag? 35000-40000? avem un debitor cu o datorie de 23000 si am vrea sa ii cerem intrarea in insolventa?
Discuție faliment
care este valoare pentru care putem cere inntrarea in insolventa a unui debitor?
Un salariat in calitate de delegat care transporta marfa avand factura dar fara a avea trecute la rubrica de jos datele delegatului, mijlocul de transport si semnatura a fost amendat cu 500 lei si marfa confiscata. Cum recuperam marfa?
Ne indreptam cu o actiune impotriva salariatului daca din vina lui s-a confiscat marfa?
O mamica care a optat pt concediu crestere copil 2 ani doreste sa reintoarca la munca in iulie 2016 (cand se implinesc cei 2 ani) dar a aflat ca angajatorul a intrat in faliment. Problema este ca acum ar trebui sa efectueze schimbul de concediu cu taticul pt o luna. Cui trebuie sa se adreseze pt a afla care este situatia sa? Cei de la vechea firma nu ii raspund concret. Mai are calitatea de angajat daca firma este in faliment?
In cazul in care o autoutilitara transporta marfa insotita de factura este legal sa primeasca amenda si confiscarea marfurilor?
Care este procedura...care sunt documentele necesare pt insotire marfa ( apa si sucuri)???
Nu am specificat....amenda pentru lipsa aviz insotire marfa plus confiscare marfa.
Nu este suficienta factura??