avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate suriuta

Activitate suriuta

Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti, daca se poate, care este legislatia in care este stipulat ce atributii are asistentul cu studii superioare ce lucreaza in D.S.P, mai clar de unde se inspira Departamentul Resurse Umane?.
Vă mulţumesc frumos!
Vă mulţumesc frumos, pentru răspuns. Aş dori să ştiu, în continuare, dacă toate atribuţiile unui asistent cu studii superioare ce lucrează într-un DSP-Igiena Alimentaţiei,enumerate anterior, sunt efectuate impreună cu medicul sau pot fi efectuate si singur_
Buna ziua!
Sunt asistent igiena si sanatate publica-grad principal si lucrez la DSP( Scoala Postliceala Sanitara). Am absolvit FMAM din cadrul UMF, specializarea asistenta medicala( studii de lunga durata=4 ani) si Master de 2 ani- specializarea ''Managementul Unitatilor Sanitare"din cadrul UMF. Ma intereseaza daca, la 5 ani dupa terminarea FMAM, mai trebuie sa sustin examenul pentru grad principal pt specializarea asistenta medicala sau se v-a lua in considerare examenul pt grad principal dat la specializarea igiena si sanatate publica? Ma intereseaza care ar trebui sa fie salarizarea dupa sustinerea examenului de grad principal?
Mentionez ca vechimea in munca este de 20 ani. Va multumesc!
Răspuns la discuția SSD=asistent medical diplomat?
SSD=studii superioare de scurta durata (in urma absolvirii FMAM de 3 ani).Dupa terminarea celui de-al IV-lea an de studii o sa aveti incadrarea de asistent S( adica asistent medical cu studii superioare de lunga durata.
Mi-am permis sa intervin pt. ca sunt in aceeasi situatie ca dvs.
Va urez succes!
Scuze, aveti dreptate, am omis sa mentionez ce compartimente ma intereseaza. LA PREVENTIE este vorba de COMPARTIMENTUL EVALUAREA FACTORILOR DE RISC SI MEDIU( mai clar Igiena Alimentatiei) iar la INSPECTIE ma intereseaza fisa postului la CONTROLUL FACTORILOR DE RISC DIN MEDIUL DE VIATA SI MUNCA.
Buna ziua!
Aş dori să ştiu care ar trebui să fie încadrarea şi atribuţiile( Fişa postului) unui asistent medical cu studii superioare(ªcoală Postliceală Sanitară-specializarea igienă şi sănătate publică plus Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală-specializarea asistenţă medicală) ce lucrează intr-un D.S.P?.
Mă interesează "Fişa postului" în ambele situaţii: când lucrează pe inspecţie şi când lucreză pe prevenţie şi cine este legiferat să întocmească aceasta?
1.dupa ce criterii un functionar public poate fi mutat dintr-un compartiment in altul si care sunt criteriile de departajare intre angajati?
2.asistentii medicali cu studii superioare pot aspira la un post de conducere intr-o unitate de sanatate publica? ; ce conditii trebuie sa indeplineasca?
3.intr-o institutie publica, chimistii, medicii, asistentii medicali cu studii superioare ,etc.beneficiaza de aceeasi salarizare?