avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate AlexaR

Activitate AlexaR

Răspuns la discuția Tatic in CIC
Din nou aceeasi problema. Sotul meu poate intra in CIC daca nu are un loc de munca? de somaj nu poate fi vorba deoarece pleaca prin demisie. Multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie pt al doilea copil
In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a stimulentului lunar sau, dupa caz, a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, se procedeaza dupa cum urmeaza:
a) daca cele 12 luni prevazute de OUG nr. 148/2005 sunt acoperite in totalitate de perioada de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, acordarea acestora se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. Pe aceasta perioada se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil;


M-am lamurit - mi se va acorda aceeasi indemnizatie in continuare!
Multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie pt al doilea copil
ok, deci se va calcula 85% din 85%? ma scuzati ca insist, dar chiar n-am inteles. Multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie pt al doilea copil
in concluzie, daca am inteles bine: in cazul in care al doilea copil se naste la mai putin de doi ani diferenta fata de primul eu nu mai beneficiez de 85% din venit ci de 600 ron indemnizatie??? (veniturile din ultimele 12 luni de inaintea nasterii copilului fiind constituite din indemniztie deci neimpozabile...). Mi se pare total anormal. Va rog raspundeti-mi daca am inteles corect! Multumesc!
Buna ziua,
sunt in concediu de crestere copil din aprilie 2009 si beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 85% din venit. Intrebarea mea este: voi beneficia de aceeasi indemnizatie in cazul in care nasc al doilea copil pana la implinirea celor 2 ani de concediu pentru primul (copil) sau se recalculeaza? Eu am inteles ca ar ramane aceeasi baza de calcul (ultimele 12 luni lucrate) ceea ce ar insemna aceeasi suma, insa vreau sa ma asigur :). Multumesc!
Răspuns la discuția Tatic in CIC
si o completare: este necesar ca el sa fie angajat sau in somaj in momentul depunerii cererii sau nu are importanta, avand in vedere ca 12 luni inainte de nasterea copilului a avut venituri impozabile, fara nici o intrerupere?
Multumesc din nou!
Discuție Tatic in CIC
Buna ziua!
Am o nelamurire. Momentan sunt in CIC (eu, mama) de 8 luni. Sotul meu a aflat ieri ca va fi disponibilizat. Este posibil ca eu sa ma intorc la servici si sa intre el in CIC?
Multumesc anticipat!