Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Sunteti tare curajoasa daca desi aveti un copil de 1 an si jumatate,deja dati nastere celui de-al doilea ,in conjunctura descrisa de dvs.Oricum primul copil,adica fetita adoptata va ramane pe numele sotului dvs.Numai daca dansul isi da consimtamntul puteti sa o adoptati cu concubinul actual.Procesul e de durata dar nu imposibil de realizat.Asa ca,mult succes!
@Crisis81: va fac o marturisire: si eu, si sotia mea am purtat numele tatilor dupa divort, adica un nume diferit de al mamelor noastre.
Va asigur cu mana pe inima ca nu am avut niciun neajuns din aceasta situatie. (desi am prins si vremurile dinainte de '89, cand divorturile erau un lucru foarte rar).
A trebuit tot timpul, din motive birocratice, sa port cu mine hotararea de divort a printilor mei, insa in afar de o bifa in plus pe formulare, nu m-am lovit in viata mea de nicio prejudecata ca am alt nume decat mama mea.
Nu.Felicitari pt curaj si sa aveti un copil sanatos!
Daca tot nu era copilul sotului, de ce nu ati inaintat actiunea de divort mai devreme.Puteati solicita, avand in vedere circumstantele expuse, preschimbarea termenului de judecata, obtineati astfel divortul si renuntati si la toate caile de atac pt a putea ramane sentinta def. si irevocabila in termen util.
Daca tot v-ati edificat cum e cu copiii astfel nascuti , tineti cont si de termenele de prescriptie ale dreptului la actiune ( in tagada paternitatii , sau dupa caz a stabilirii paternitati). Nu prea e moral totusi ... subiectul asta .