avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate flexi

Activitate flexi

atasez la documente utile legislatie actualizata privind alegerile locale
Un salariat aduce act doveditor privind încadrarea in gard de handicap accentuat azi cu toate ca documentul era emis încă din anul 2009 şi solicita restituirea impozitului retinut pe perioada 2009-2011. Acesta are două slujbe, iar funcţia de bază nu este la noi.
Pot acorda suma reţinută ci titlu de impozit de venit pe această perioadă? rog argumentaţi răspunsul în ambele situaţii de DA sau NU- mai ales acesta întrucât nu avea depuse documentele justificative !!!!!!
la noi planul a fost conceput pe logica urmatoare: cate functii sunt supuse promovarii, atatea sunt propuse la functii noi înfiinţate şi ulterior functiile promovate vor fi restructurate.
Nu este o abordare greşită întrucât art. 63 specifică "promovarea în clasă şi promovarea în grade profesionale nu sunt condiţionate de existenţa unui post vacant" şi să nu avem surpriza că o să facă evaluări la calificative care nu dau dreptul la promovare dar să aplice linia de reorganizare constand în procedura de transformare sau desfinţare de posturi . Doresc un punct de vedere nu se putea si fără functiile destinate restructurarii


am inteles corect: daca recrutez un functrionar public in functia temporară de sef birou nu este necesar masterul dar pentru functia publica definitiva este necesar masterul. De asemenea functionarii publici care la data publicarii modificarilor sunt în functia de sef birou au timp 5 ani să-şi faca masterul!!!!!!!
La o lucrare avem angajat diriginte de santier care vizeaza situatiile de lucrarii anexate facturii emise de executatnt, dupa care se face plata facturii. Mai pot fi eu raspunzatoare de plata situatiilor de lucrarii respective daca prin viza dirigintelui de santier, si am indeplinita etapa de lichidare a cheltuielii, am ordonantarea facuta si semnata de primar si prin urmare am efectuat plata.
Sa inteleg ca nu mai pot recupera indemnizatiile de concediu medical, achitate salariatilor si care depasesc contributia datorata, de la casa de sanatate decat in termen de 90 de zile???????
Răspuns la discuția ajutor
Munca respectiva era prestata in timpul vacantelor scolare , fara un contract de munca, dar aveam facute retineri la stat, nu mai stiu care, intrucat imi amintesc ca eram suparati ca primim mai putin... deh, eram TINERI !!!!!!
Discuție ajutor
Intr-o perioada de mai multi ani(90-96) am realizat 182 de zile lucrate. Cum sunt transformate acestea in vechime in munca_?Care este baza legala?
Discuție tichete cadou
Suntem un sindicat care doreste sa-si recompenseze membrii cu tichete cadou. Acestea sunt impozabile?
Doresc o solutie pentru a acorda niste compensatii de pana la 150 lei care sa nu fie impozitate?Multumesc pentru sugestii.
Răspuns la discuția contract colectiv invatamant
nasterea a avut loc la 11.11.2007 si de aceea nu ma ajuta contractul din 2007