avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete cadou

Suntem un sindicat care doreste sa-si recompenseze membrii cu tichete cadou. Acestea sunt impozabile?
Doresc o solutie pentru a acorda niste compensatii de pana la 150 lei care sa nu fie impozitate?Multumesc pentru sugestii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 14 Decembrie 2010
Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 58/2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 431/2010, se stabileste un impozit de 16% pe care angajatii benecificiari ai tichetelor (de masa, cadou cu destinatie sociala sau vacanta) vor trebui sa il plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de masa afecteaza valoarea deducerii din statul de plata? agnes1999 agnes1999 Va rog sa-mi explicati, daca tichetele sunt asimilate veniturilor salariale si apare impozitul aferent pe statul de plata, cum e cu deducerea personala ? ... (vezi toată discuția)
Legislatie - cupoane de masa + cadouri de paste,craciun,revelion,etc. gigelas gigelas Va rog,stie cineva in baza carei legi s-au acordat / se acorda cupoanele de masa si cadourile ce se dau de sarbatori ( Paste,Craciun,Revelion...) de catre ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri de masa midadu midadu As vrea sa stiu cum se impoziteaza bonurile de masa.Suma aferenta acestora se aduna cu venitul brut din care se calculeaza 0,05% somaj, 10,5 % pensii si 5,5 % ... (vezi toată discuția)