avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate proex

Activitate proex

Bună ziua. Am şi eu nevoie de un sfat.
În luna Septembrie 2013, în urma unui accident rutier am suferit, pe lângă alte traumatisme, o fractură de coastă cu deplasare. Ţinând cont de faptul că respectiva coastă nu se mai poate suda de coloana vertebrală precum şi de faptul că în zona respectivă a rămas o înfundare de ţesut vizibilă cu ochiul liber şi foarte sensibilă la palpare, faptei respective, de accident din culpă cu vătămare corporală i se poate adăuga şi mutilarea ?
Cred ca ar trebui sa-i lasam sa-si spuna parerea exact aceia care cunosc legea sau care s-au mai aflat in situatii asemanatoare.
Cu o astfel de gândire în care hoțul neprins e negustor cinstit și mai trebuie și despăgubit e posibil ca urmașii persoanelor omorâte pe trecerea de pietoni de șoferi în stare de ebrietate să fie nevoiți să plătească despăgubiri șoferilor ce au fugit de la locul accidentului, au oprit pe dreapta și s-au culcat.

Inainte de a scrie ( evitand sarcasmul ), soferii " nevinovati" care au fugit de la fata locului,cum s-a constatat ca acestia erau in stare de ebrietate, cum s-a constatat ca acestia au fugit de la locul accidentului daca nu au produs acest accident? Ganditi-va de doua ori inainte de a da un sfat, si pastrati-va sarcasmul pentru altii.
Parerea mea in ceea ce priveste subiectul prezentat este ca, daca Politia nu poate demonstra video faptul ca masina respectiva a fost condusa de cetateanul in cauza in ultimele ore, oferind ca proba inregistrarea video de pe camera de pe propria masina de politie, captura video de la camere de supraveghere fixe sau mobile etc., orice sanctiune este nula si neavenita.
Si DA, exista si prezumptia de nevinovatie, cel care acuza trebuie sa demonstreze cu probe si dovezi concrete acest lucru, si nu invers.
Răspuns la discuția Infractiunea de calomnie
1. Are cumva termen de prescriere fapta prezentata mai sus?
2. Intra sub incidenta " Legii Medierii " in vigoare de la data de 1 August,tinand cont ca plangerea depusa de catre mine la Parchet are data de 26/07/2013?
Deja am facut o plangere pe partea civila pe care am sa o depun maine la Parchet,dar vreau sa stiu daca este nevoie sa mai merg si la un mediator,tinand cont de cele mentionate mai sus.
Acum cateva luni ,am mai deschis un subiect legat de aceasta tema.Am sa fac un rezumat.
In luna Martie am fost acuzat de catre o colega de munca ca am postat un anunt pe un site prin care aceasta ar oferi servicii sexuale.Ca urmare a acestei declaratii/sesizari aduse la cunostinta celor de la Resurse Umane ale firmei in care lucram amandoi,mi s-a desfacut contractul de munca.Mentionez ca presupusa fapta este neadevarata,fosta colega de munca neavand depusa la Resurse Umane decat o copie a respectivului anunt,dar care nu ma incrimineaza in nici-un fel.
Mentionez faptul ca am contestat in instanta decizia de desfacere a contractului de munca,deja sunt la al treilea termen.
Totodata am depus o plangere la Parchet pentru infractiunea de calomnie savarsita de catre aceasta colega si in urma careia mi-a fost desfacut contractul de munca,dar aceasta mi-a fost respinsa pe motiv ca, citez: "fapta nu este prevazuta de legea penala (la data comiterii faptei-05-03-2013,era aplicabila decizia nr.8 din 18 Septembrie 2010 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie-Sectiile Unite prin care s-a stabilit ca :"Normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art.205 si art. 206 din C.P.,precum si prevederile art. 207 C.P. privind proba veritatii,abrogate prin dispozitiile art.I pct.56 din Legea nr. 278/2006,dispozitii declarate neconstitutionale prin decizia nr. 62 din 18 Ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale,nu sunt in vigoare " incheiat citatul.
Intrebarea mea este : Cum pot face ca aceasta colega sa fie pedepsita pentru fapta aceasta,care este efectiv o minciuna ,si in urma careia am fost dat afara de la locul de munca ? Ma intereseaza pe baza carui articol,penal sau civil,pot re-depune o plangere la Parchet,pentru ca aceasta fapta sa fie pedepsita.
Multumesc mult pentru sfaturi,o sa incep de la Politia Judiciara.
Stiti cumva si unde se platesc taxele de timbru ,la parchet sau la tribunal ?
Eu stiam ca infractiunea numita calomnie era cuprinsa in dreptul civil...
Care este Organul de Urmarire Penala in acest caz.Tribunalul sau Judecatoria? Mentionez faptul ca amandoi locuim in Buzau.
Ma intereseaza in special ce trebuie sa contina aceasta cerere pentru a putea fi inaintata catre tribunal-judecatorie ; la ce articole si lege se incadreaza fapta si daca pot cere daune morale pentru aceasta fapta.
In fapt,persoana respectiva pe care vreau sa o dau in judecata pentru calomnie ,m-a acuzat ca am publicat un anunt intr-un ziar ,pe cale electronica,in care respectiva oferea diverse servicii sexuale.Ca urmare a declaratiei date de aceasta la Biroul Resurse Umane a societatii unde lucram amandoi,mi s-a desfacut contractul de munca ,pe baza acestei declaratii si a altora apartinand altor colegi.
Mentionez faptul ca in prezent am dat in judecata firma respectiva ,in septembrie avand al doilea termen,la primul prezentandu-se doar jurist-consultul fabricii.
Ma intereseaza in baza a ce articol ( e) de lege pot da in judecata persoana respectiva,daca pot cere daune morale vis-a-vis de faptul ca mi-am pierdut locul de munca datoria acestei declaratii total nefondate ,si cat m-ar costa taxele de timbru ,tinand cont de faptul ca momentan nu lucrez,iar sotia este pensionata pe caz de boala, practic venitul total al familiei in momentul de fata este de 640 Ron

Multumesc mult !!
De circa 4 luni incerc sa o ajut,dar nu a primit inca nici-un raspuns oficial,ci doar nr. de inregistrare...Au trecut cu mult cele 30 de zile in care institutiile statului ar fi trebuit sa dea un raspuns .
Au fost adresate cereri in acest sens Directiei ptr.Protectia Copilului,Starii Civile din Buzau,etc.,mai aveam sa ne adresam instantei.
La Oficiul ptr. Adoptii vom incerca in curand.
Inca o data multumesc din suflet.
Exact acest lucru o sa-l facem. Sper sa reusim sa rezolvam ceva,deoarece este o colega cum rar mai gaseseti. MULTUMESC tuturor si multa sanatate alaturi de cei dragi!


Au ,doar ca nu vor ca aceasta sa fie vazuta de copil,cu toate ca este femeie in toata firea acum.A fost si batuta de mama adoptiva cand a intrebat de acest lucru.