avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Activitate RAMONEL0109

Activitate RAMONEL0109

Buna ziua, aveti dreptate doar ca la cate abuzuri si nedreptati se fac in ziua de azi ar trebui sa fim tot pe la tribunal :(. Din punctul meu de vedere, ca nespecialist, acea clauza era abuziva, ar fi putut sa imi ceara oricat ca si taxa de inchidere contract, neluaind in calcul paragraful 3.2 pt ca la vremea respectiva nu l-am vazut. Ar fi trebuit sa merg macar la OPC.
O zi buna!
Răspuns la discuția intreprindere individuala
Multumesc mult de raspuns. Mai am o nelamurire: ce reprezinta venitul declarat?
In cazul in care sunt pensionar militar si mi-am infiintat o Intreprindere Individuala sunt obligat sa platesc asigurari de sanatate si contributia la pensii? Multumesc.
Am mai auzit si de 300 euro, sa inteleg ca suntem un caz fericit. O sa vedem ce facem. Oricum ca la noi la nimeni.
O zi frumoasa!
Va multumesc pt raspuns. E vina mea ca am semnat un astfel de contact. Daca as face o reclamatie la Protectia Consumatorului oare ar avea un efect macar pentru cei care urmeaza sa incheie un contract cu ei? Un prieten de familie care are o masina luata in leasig tot prin aceasta companie dar care nu a terminat inca leasingul a mers si a intrebat care este costul de inchidere contract si i s-a raspuns ca 100 euro indiferent de valoarea masinii. Ma gandeam sa merg sa le cer sa imi arate o nota interna, un document pe care sa scrie cat este acest cost.
In 2007 am achizitionat o masina in leasing pe 3 ani. Acum la sfarsitul leasing-ului odata cu ultima rata am mai primit o factura de 200 euro+TVA - cost inchidere contract, cost de care nu am stiut. In contract nu este specificata aceasta suma iar cand le-am spus celor de la compania de leasing mi-au indicat un paragraf in contract care suna asa: Taxe si comisioane - Toate taxele, comisioanele si orice alte obligatii de plata in legatura cu incheierea, executarea si incetarea Contractului de Lesing Financiar, in special in legatura cu partile ce vor fi efectuate in conformitate cu acesta de catre Utilizator si in legatura cu livrarea, importul, vamuirea, omologarea, instalarea si folosirea Obiectului leasingului vor fi suportate de Utilizator. Utilizatorul va rambursa Finantatorului neintarziat aceste taxe, comisioane si alte obligatii in cazul in care Finantatorul le-a platit in legatura cu obiectul Leasingului.
Nemultumirea mea este legata de faptul ca in contract nu scrie cat este exact aceasta suma, compania de leasing putandu-mi cere oricat. I-am intrebat unde scrie ca acest cost este 200 euro +TVA dar mi s-a raspuns ca atat este si ca trebuie sa il platesc. Intrebarea mea este: e legal ceea ce fac? Puteau sa imi ceara inca odata valoarea masinii si eu eram obligata sa platesc?
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile Dumneavostra.
Răspuns la discuția indemnizatie pt crestere copil
Va multumesc. Asta e ce sa mai facem acum:((
Am si eu o problema si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta. Conform modificarilor aduse la OUG 148/2005 nu se mai iau in calcul indemnizatiei pt crestere copil veniturile realizate in luna in care s-a nascut copilul. Venitul aferent lunii in care s-a nascut copilul cuprindea si o prima care s-a acordat retroactiv (incepand cu dec 2008 nu ni s-a mai acordat un spor pt ca incepuse criza dar pe care urma sa il luam cand firma dispunea de fonduri si acest lucru s-a intamplat inluna in care am nascut). Se poate adauga si aceasta prima la calculul indemnizatiei si daca da care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Va multumesc.