avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate alexauto1

Activitate alexauto1

Buna ziua
am unele probleme cu angajatorul referitor la un contarcat additional si demisia mea.
Cine ma poate ajuat cu un avocat din Brasov pe dreptul muncii,contract de munca si demisie cu alte cuvinte legislatia muncii .

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Buna ziua
sunt angajat la o multinational am fost la o scolarizare in Germania de 4 saptamani si m-au obligat sa semnez un contract additional cu o valoare de 3000 Euro sau sa raman 2 ani de cadrul firmei.Dupa un an si o luna am demisionat m-am efectuat preavizul am luat marti(24.02.15) fisa de lichidare de la resurse umane am adunat toate semnaturile neceseare inclusive contabilitatea a semna iar ieri am last fisa de lichidare la sefu la semna iar azi cand am ridicat fisa de la semna sa mai adaucat un rest de plata de 4595 Lei pe fisa care ieri nu erau. L-am intrebat pe sef ce este asta si a zis ca este suma de restituit de pe scolarizarea din Germania. Mentionez ca nu a fost o scolarizare a fost efectiv munca cu colegi nemti sa vedem cum se lucreaza. Mai mentionez faptul ca in urma asa zisei scolarizari nu am beneficiat de nici o diploma certificat atesta sau alt document care sa ateste calificarea si asa zisa scolarizare. Bani respective ei zic ca sunt cu cheltuielile efectuate in Germania,dar eu nu am bilet de transport pe numele meu nu am facture sau chitanta pe numele meu de la pensiune toate sau facut cu foaie colectiva si facture la comun..Eu am beneficiat numai de diurna care sa dat fiecaruia de 40 Euro/zi. Angajatorul zice ca sunt obligat sa dau bani inapoi pt ca am stat in cadrul firmei doar un an si o luna.Altii colegi de ai mei au semnat pe valori mai mari(9000 Euro) cu 6 luni de scolarizare si nu au mai venit efectiv la serviciu sa primeasca 3 nemotivate si nu au mai primit nici o instintare de la angajator precum ca trebuie sa dea ceva inapoi.
Angajatorul m-a ameninta ca nu imi mai da ultimul salariu cuvenit(de pe luna februarie) pana nu achit diferenta de 4595 Lei. Este legal ce face angajatorul in cazul meu? Marti fisa de lichidare fara nici o mentiune si semnata de contabilitate iar azi mentiune ca trebuie sa dau bani inapoi.
Obilgat sa semnez contract additional si nu am beneficiat de nici o diploma in urma scolarizari? Iar neplata ultimului salariu pt ca nu restitui diferenta de cheltuieli cu scolarizarea din Germania. Toate acestea sunt masuri legale?
Ce trebuie sa fac eu acuma?

Multumesc anicipat pt raspuns.
Buna ziua
lucrez la o multinationala iar in data de 19.01.2015 am depus demisis si sunt in preaviz pana in data de 13.02.15 dar din 05.02 pana 09.02.15 (3 zile) am fost in concediu legal (zile ramase din 2014) iar azi 10.02 sunt in medical pana in data de 13.02.Intrebarea mea este cat preaviz mai am? Concediu legal sau medical prelungeste perioada de preaviz? Zilele de concediu de anul asta imi vor fi platite?Am dreptul la 22 zile de concediu pe an conform contract individual de munca si proceduri interne.
Buna ziua lucrez la o multinational ca si sef de depozit.
In data de 19.01.15 am depus demisia a fost luata la cunostinta de sefi mei si am preaviz pana in data de 13.02.14.Am efectuat in decursul anului trecut si a anului asta multe ore suplimentare si a-si dori sa le recuperez.Mai am 3 zile de concediu de anul trecut si cel putin doua zile de recuperare de anul asta de luat.
M-am facut cerere de zi libera(recuperare ) pt 29.01.15 si cerere de concediu pt saptamana 6 din 02.02-06.02 iar seful meu amana semnarea cererilor motivand lipase de oameni.
Eu intentionez sa nu mai vin deloc la service din data de 02.02.15 daca nu imi va semna cererile de concediu si recuperare.
Ce se poate intampla daca nu mai prezint la serviciu atat timp cat sunt in preaviz si nimeni nu este momentan in locul meu sa prea gestiunea postul de sef de depozit. Mentionez ca nu am gestiune pe semnatura iar la mine in depozite intra cine vrea cand vrea.Da stiu ca daca nu ma prezint 3 zile se desface contractual automat cu zile nemotivate.
Multumesc anticipat pt raspuns.
Buna ziua
ieri am depus demisia la biroul HR din cadrul firmei unde lucreaz.
Cei de la HR au spus ca ultima mea zi de preaviz este data de 13.02.15. dar eu mai am inca 3 zile concediu de anul trecut si 2 de anul asta (23 zile pe an).
Pot sa imi iau concediu de odihna in aceasta perioada ? iar daca da se prelungeste perioada de preaviz?
Buna
lucrez intr-o multinationala si doresc sa demisionez in zilele urmatoare dar nu doresc sa stau in preaviz sau in cel mai rau caz nu toata perioada de 20 de zile.
Lucrez ca si sef de depozit si doresc sa stiu care ar fii urmarile legale daca nu respect perioada de preaviz sau daca efectiv nu m-a mai prezint la munca.
Mai multi colegii care au plecat in ultima perioada cu 3 nemotivate,pur si simplu nu sau mai prezentat la munca sau au anuntat ca nu mai vin si au avut surpriza sa nu primeasca salariu pentru perioada lucrata in luna respectiva. Este legal ce a facut angajatorul in acest caz?
Multumesc anticipat.
Discuție Termen legal
Buna ziua.Am lucrat intr-o firma multinational,la data angajarii am semnat un contract aditional (perioada de scolarizare in Germania de 4 saptamanii, trebuie sa raman in firma 24 luni sau a pletesc 3000 Euro).
Am demisionat de o saptamana iar angajatorul mi-a atras atentia ca trebuie sa restitui suma ramasa sau daca nu m-a va da in judecata.Mai am si alti colegi care au plecat din firma tot cu contracte aditionale semnate si inca nu au primit nici o instintare ca sunt implicate intr-un process cu fostul angajator.
Intrebarea mea este ; care este termenul legal de la data de cand am plecat din firma in care sa ma poata da in judecata? Pot sa ma trezesc peste 6 luni sau mai mult cu o chemare in judecata cu fostul angajator sau si el trebuie sa respecte o perioada dupa care sa ma cheme in instant?Daca nu ma cheama in termenul legal se poate prescrie datoria mea fata de angajator?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Contract aditional de munca
deci cu alte cuvinte trebuie sa platesc suma ramasa in urma perioadei ramase.Dar daca nu o platesc ce se intampla?
Buna ziua numele meu este Alex sunt angajat la o multinational din Brasov si la angajare am fost pus sa semnez un act aditional la contractual colectiv de munca. Contract care ma oblige sa raman in firma minim 24 de luni deoarece am fost trimis la o "formare profesionala" de 4 saptamani sau daca nu sa restitui contravaloarea de 3000 Euro sau 13500 Lei.Formarea profesionala a avut loc in Germania iar in urma acestei formari nu am primit nimic ca si dovada a formari profesionale (recomandare de la firma din Germania sau vreun certificate sau diploma) Actul additional se bazeaza pe prevederile art. 188 din codul muncii, legea nr.53/2003.
Data angajari a fost 05.01.2014 iar azi am gasit un job mai bun si asa dori sa plec din firma.
Vreau sa stiu daca un asemenea contract este lega iar daca plec imi va imputa firma costurile de 3000 Euro cum sustin ei in actul aditional?
Care sunt pasi pe care trebuie sa ii parcurg sa nu platesc acesti bani si sa plec cat mai repede din acesta firma .

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Buna
sunt angajat de curand la o multinationala pe perioada nedeterminata si cu perioada de proba de 90 zile. Suntem obilgati sa ne luam concediu o saptamana si vreau sa stiu daca perioada de proba se prelungeste cu perioada de concediu.