Buna ziua. Am cateva intrebari fara raspuns la care sper sa le gasesc rezolvarea. Am terminat facultatea cu cursuri la zi in 2008 iulie, dar fara examen de licenta, am inceput lucrul in iulie 2009 la o firma de incaltaminte, iar in august 2009 am ramas insarcinata. Mentionez ca am lucrat pana in 23 sept deoarece a intervenit schimbarea de sezon, luna lui oct patronul ne tot amana ca incepem lucrul nu stiu cand pana la urma s-a decis sa ne bage pe toate in somaj. Pentru acest lucru a fost necesara incheierea contractului de munca pt a beneficia de somaj. Datorita facultatii urma sa beneficiez si eu de somaj, urmand ca din somaj sa intru in concediu de maternitate conform codului muncii(cel putin asa cred, corectati-ma daca gresesc). Dar am fost anuntate ca vom reincepe lucrul pana in 1 dec. Intrebarile mele sunt:
1- pot sa refuz solicitarea patronului de incepe lucrul si sa raman in somaj si de acolo sa beneficiez de concediu de maternitate si indemnizatia pt cresterea copilului?
2- daca nu pot ramane in somaj si incep lucrul mai pot beneficia de cele mai sus amintite?
Am nevoie urgenta de raspunsuri. Multumesc anticipat.