avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Activitate cornelv

Activitate cornelv

Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
taun
Oricum nu mergeti pe vorbe. Totul si pe hartie... adrese scrise la care sa primiti tot in scris raspuns.
Răspuns la discuția probleme cu banca, urgent...
As vrea sa mai stiu cand vine executorul judecatoresc, daca poate veni inainte de incuviintarea executarii silite de catre instanta si cam cat dureaza aceasta ”operatiune” a executorului cu instanta. Multumesc.
Răspuns la discuția probleme cu banca, urgent...
Multumesc. Am trimis un mesaj pe privat...
Răspuns la discuția probleme cu banca, urgent...
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
In situatia data, 10% din suma este foarte mare si probabil ca nu se va putea face contestatia la excutare. Banuiesc ca alta solutie nu este posibila...
In urma unui credit ipotecar neachitat s-a primit o notificare de la banca pentru plata sumei datorate in 5 zile, in caz contrar dosarul va fi dat spre excutare. Desi s-a solicitat bancii vanzarea imobilului de catre proprietar, din discutii s-a inteles ca nu prea sunt de acord. Un raspuns final la aceasta cerere nu s-a primit deocamdata.
Daca inainte de trimiterea dosarului spre executare se da banca in judecata pe diverse motive, cum ar fi existenta comisionului de administrare, pana la solutionarea actiunii se mai poate incepe executarea silita?
Răspuns la discuția executare silita
nu sunt specialist dar atata timp cat un credit e garantat cu garantie imobiliara in exclusivitate, cum ar putea sa faca PV pe bunuri mobile si sa instituie sechestrul asigurator? Mie mi se pare un abuz. Care ar fi temeiul de drept?
Răspuns la discuția executare silita
Multumesc pentru raspuns! Asa ma gandeam si eu!
Cu stima.
Buna seara. In situatia in care un credit nu poate fi achitat integral la scadenta, garantia fiind exclusiv imobiliara, executorul cand se prezinta la usa ptr a vedea imobilul, face si o lista cu bunurile mobile existente in imobil?
As vrea sa stiu cum exact se procedeaza in situatia in care se doreste vanzarea unui imobil al unui minor si cumpararea altuia, de valoare mult mai mare. S-a mers la autoritatea tutelara sa depun un act facut de notar prin care se cere numirea unui curator in vederea vinderii si cumpararii unui imobil, pentru un minor, cu conditia ca diferenta de bani, plusul de valoare, sa fie suportata de parinti. Vanzatorul l-am gasit, mai trebuie cumparatorul. Si asta reiesea din actul notarial. Noatarul m-a asigurat ca este in regula si a ami facut astfel de acte fara probleme si il cred ptr ca este in varsta si cu experienta. Autoritatea tutelara a refuzat pe motiv ca trebuie sa se faca pentru fiecare operatiune separat. Partea proasta este ca vanzatorul imobilului de la care se doreste a se cumpara, nu asteapta la nesfarsit, acum fiind in stadiul de a gasi un cumparator pentru imobilul ce se doreste a fi vandut. Ce trebuie sa fac sau sa stiu ca sa nu ma lalaie autoritatea tutelara. Ca am impresia ca isi cam bat joc de oameni, cunosc si alte cazuri din pacate. Multumesc.