avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate karmen_olaru

Activitate karmen_olaru

Discuție PFA
Va adresez o intrebare la care sper sa primesc un raspuns bun: am un PFA iar societatea cu care am contract de comision face plata facturilor mele in contul bancar deschis pe PFA. In registrul jurnal ( la incasari) eu inregistrez factura pe care eu o eliberez catre ei sau plata efectiva pe baza extrasului de cont? Metionez ca din totalul sumei de pe factura eliberata de mine catre SC, societatea retine o cota de impozit, iar diferenta imi este platita prin banca. Sper ca m-am facut inteleasa.Multumesc mult!
Am o mare rugaminte: poate cineva sa-mi explice daca este corect ca, in cazul unei PFA, toate cheltuielile legate de intretinerea propriei locuinte (curent, gaze, impozit anual, telefon fix, internet) pot fi deductibile (inregistrate in registrul de plati ca si cheltuieli) chiar daca pe factul respectiva este specificat doar numele, nu PFA Popescu (de exemplu)? Mai exact fara sa merg la toate aceste institutii si sa fac schimabrea din persoana fizica in PFA? Multumesc mult!
Răspuns la discuția pfa
Registrul inventar este obligatoriu si trebuie numerotat si inregistrat la Finante, ca cel de incasari si plati?
Ce inregistram in acest registru? (in cazul meu vorbim despre colaborare intre PFA si o firma de distributie mezeluri)
In registrul de incasari si plati, daca incasarile se fac si prin casa si prin banca, le inregistram separat? Adica trebuie registru separat pentru banca si separat pentru casa?
Multumesc!
Răspuns la discuția pfa
Multumesc mult!
Discuție pfa
Doresc sa primesc raspuns la o intrebare:
ce documente imi trebuie la infiintarea unui PFA si ce presupune contabilitatea PFA? Multumesc mult!