avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate animis

Activitate animis

Buna ziua,
va rog daca ma ajutati sa imi clarific urmatoarea nelamurire: o societate care presteaza servicii de instalatii catre alte persoane juidice cumpara inclusiv materialele utilizate la lucrare. Este corect daca la momentul in care fac factura ce contine "prestari servicii instalatii cf contract x si deviz Y" ca pe deviz sa apara serviciul prestat si materialele folosite, iar la materiale sa nu trec doar pretul meu de achizitie si sa fie inclus si un adaos, avand in vedere ca eu nu fac comert cu materialele respective dar am un cost de manipulare si gestionare a lor? Mai mult eu negociez la cantitati mari de materiale si obtin un pret bun? Multumesc.
Buna ziua,
va rog daca ma ajutati cu urmatoarele: pana in 25.05 trebuie sa declar si sa platesc taxa de stalp. Intrebarea e unde declar, in decl 100? facuta pt ce luna 04.2016 sau 12.2015? In ce cont se plateste??
multumesc
Buna ziua,
va rog daca ma ajutati cu urmatoarea problema: doresc sa infiintez o societate care de la inceput sa fie platitoare de tva. Problema este ca unul din asociati (are 50%) este cetatean spaniol si nu are NIF; cum fac la completare d088? ii atasez documentele de identitate traduse? este asociat in alte societati in UE -trebuie trecute si respectivele societati, respectiv si sumele ce le-a creditat acolo? La inregistrare in VIES ce cazier judiciar ii trebuie, obtinut in Spania sau in Romania?

multumesc.
Răspuns la discuția Depasire prag microintreprindere
daca ati depasit in trimestrul 3 indiferent ca in 15.07, 01.08 sau 30.09 nu contreza, veti fi platitor de impozit pe profit din 01.07.2015.
in acest sens modificati vectorul fiscal prin decl 010 in max 30 de zile din momentul depasirii.
referitor la calcul se calculeaza cumulat de la inceputul anului profitul impozabil si se plateste impozit pe profitscazand impozitul micro platit in t1 si t2.
Buna ziua,
o firma de transport din Romania, inregistrata in ROI, are contract cu o societate din Belgia pentru recuperare tva de pe facturile emise in UE (combustibil, piese auto, etc). rambursarea tva se face periodic totul decurge bine intrebarea mea este daca cumva societatea trebuie sa depuna si declaratia 318 in Romania?
multumesc frumos.
Va rog daca ma lamuriti ce valoare are contributia ce trebuie sa o plateasca un pfa la norma de venit la pensii 10.5% sau 26.3%? mentionez ca nu se incadreaza la exceptii.
multumesc.
Buna ziua,
imi spuneti va rog ce societati au obligativitatea depunerii situatiilor financiare anuale la bnr?
multumesc.
Buna ziua,
un cabinet medical individual nu are obligatia utilizarii casei de marcat, in acest sens i se aplica oug 8? trebuie sa aiba prg bani personali, in inregistreze bacsisul, sa??
multumesc.
Buna ziua,
doresc sa stiu daca in opinia dvs in continuare sunt scutite de la obligativitatea utilizarii casei de marcat cabinetele medicale.

multumesc.
multumesc frumos. Imi spuneti va rog baza legala prin care sunt obligata sa repartizez pe dividende deoarece la un srl "normal" pot sa las profitul nerepartizat.