avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru.cenusa

Activitate alexandru.cenusa

@marius33
Sa inteleg ca nu as intampina probleme la primarie daca PUG-ul spune alte limite, dar eu respectand doar legea constructiilor, trec peste hotararile locale?
Buna ziua!
Am sa trec direct la subiect pentru a primi un raspuns cat mai concret.
Am un teren in proprietate, cu latimea de 15,49 metri, pe care doresc sa construiesc o casa. Am solicitat Certificat de Urbanism la primarie iar la regimul tehnic am primit urmatorul raspuns: Autorizarea constructiei este permisa numai daca se respecta distantele minime obligatorii fata de limitele laterale si posterioare ale parcelei, conform PUG si RLU, precum si asigurarea distantelor minime necesare interventiilor in caz de incendiu .... Distanta minima dintre cladiri va fi de 4 metri, dar nu mai putin de 1/2 din inaltimea constructiei celei mai inalte de pe parcela.
Am fost la primarie si am intrebat pe arhitectul lor ce inseamna ”distante conform PUG si RLU”, iar acesta mi-a raspuns neoficial si aruncat peste umar ca 3 metri lateral si 5 metri in spatele casei. Ceea ce nu imi lasa o latime de numai 2,49 metri pentru casa.
Am intrebat pe arhitectul meu cum putem construi, iar el a spus ceva de acordul vecinilor, care ar bate hotararea PUG si alte alea.
Acum problema este ca nu pot gasi vecinul din spate pentru a avea acordul sau. Acesta este plecat in strainatate, iar terenul este lasat in voia sortii. Nici cei de la primarie nu stiu nimic de el.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca realizez proiectul si solicit Autorizatia fara acordul sau, am vreo sansa sa o obtin, respectand doar prevederile legale din legea constructiilor civile?
2. Daca fac constructia fara acordul sau si se trezeste peste vreo 10 ani ca vine in tara si ma da in judecata ca nu am avut acordul sau poate obtine ceva?
3. Sa incerc sa obtin modificarea PUG?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Probleme demisie
Referitor la intrebarea 1, fisa de lichidare si decizia nu trebuiau facute pana la data la care am parasit societatea??? Pot solicita in mod expres firmei ce se ocupa de personal sa intocmeasca aceste documente??? Sau exista un termen legal pentru eliberarea acestor documente??? Mentionez ca imi schimb locul de munca, mutandu-ma in alt judet, facandu-mi destul de grea deplasarea pentru incheierea formalitatilor ulterior.
In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am fost si la firma care tine evidenta si am luat un numar de inregistrare. Am stat in preaviz 15 zile conform CIM. Astazi, 2.12.2009, ultima zi de preaviz, cand am cerut patronilor fisa de lichidare, am fost informat ca ei nu au comunicat demisia mea firmei care se ocupa de personal si ca urmare nu imi dau asa ceva. Am sunat la firma respectiva si mi-au spus ca ei nu fac nici un act fara sa primeasca "ordin" de la patroni si ca demisia mea, inregistrata la firma de resurse umane, nu ar fi "valabila" fara acordul patronilor. Stiu din Codul Muncii ca nu trebuie sa am acordul lor in caz de demisie, asa ca nu prea sta in picioare afirmatia firmei de resurse umane. Intrebarile mele sunt:
1. In cat timp de la comunicarea demisiei cu respectarea preavizului, fostii angajatori sunt obligati sa intocmeasca fisa de lichidare, sa redacteze si sa transmita catre ITM decizia de inchidere a Cartii de Munca si sa primesc un exemplar din toate actele (fisa de lichidare, decizie)? (mentionez ca pot face dovada ca am venit la munca in preaviz prin copii dupa condica de prezenta)
2. In momentul semnarii fisei de lichidare si a deciziei de incetare a CIM, angajatorul este obligat sa imi achite drepturile banesti restante pentru luna anterioara sau trebuie sa astept ziua de plata a salariilor (15.12.2009)?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu respect,
Alexandru.