avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters116443

Activitate ContSters116443

Mii de multumiri !! Bibliografia banuiesc ca va fi cea care a fost folosita pentru ultimul examen, cel de la sfarsitul lui 2011 ?
Răspuns la discuția admitere barou 2012
Examenul va fi deja pe 9 Octombrie 2012 ?
Buna ziua,

Stiu ca este cam devreme pentru aceasta intrebare, insa stie cineva cand va avea loc examenul pentru admiterea in profesia de avocat in cursul anului 2012?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Sediu social
In acest caz, a existat acordul proprietarului pentru subinchiriere, fara acord nu se putea inregistra in registrul comertului.
Discuție Sediu social
Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea speta.
O societate are sediul intr-un imobil, ca urmare a unui contract de subinchiriere. La ceva timp dupa incheierea contractului, chiriasul a parasit imobilul, astfel incat contractul de subinchiriere nu mai este valabil.
Cu toate acestea, societatea subchiriasa foloseste in continuare adresa respectiva, nefiind radiata din evidentele registrului comertului.
Tinand cont ca sunt tert la contractul de subinchiriere, insa firma are adresa mea, ce actiune as putea face pentru a obliga respectiva firma sa-si schimbe adresa?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua,

Un SRL s-a imprumutat de la asociatul unic cu o suma de bani, sa spunem 100.000 EURO. Acum, asociatul unic doreste convertirea acestui imprumut in marirea capitalului social.
Intrucat nu am mai facut asa ceva pana acum, va rog sa binevoiti sa-mi spuneti ce acte sunt necesare si ce formalitati trebuie indeplinite. De asemenea, va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti si daca exista un termen suplimentar pentru inregistrarea acestei operatiuni.
Va multumesc.
Cu stima,

Alin
Va multumesc pentru raspuns, mi-ati confirmat punctul de vedere.
Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare: conform prevederilor art. 81 alineatul (4) din codul muncii (cu ultimele modificari), termenul de preaviz este cel convenit de parti in CIM, sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru functiile de executie.
Contractul meu nu a fost modificat incepand cu data de 01.05.2011, respectiv nu a intervenit modificarea termenului de preaviz de 15 zile prevazut in CIM, astfel incat consider ca perioada de preaviz ce trebuie sa o dau angajatorului este cea mentionata in CIM.
Din pacate, onor angajatorul sustine ca perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare, conform noilor prevederi, insa, in opinia mea, angajatorul greseste in mod flagrant, tinand cont ca prevederile CIM-ului meu nu au fost modificate in acest sens, prin act aditional semnat de ambele parti contractante.
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi comunicati punctul dumneavoastra de vedere.
Va multumesc.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Buna ziua,

O persoana juridica nerezidenta din UE doreste sa achizitioneze un pachet de parti sociale a unui SRL din Romania. Cesiunea se va face la o valoare mult mai mare decat valoarea nominala.
Intrebarea mea este urmatoarea: dobanditorul va trebui sa plateasca impozit pe diferenta de valoare a partilor sociale, tinand cont ca este persoana juridica?
Daca trebuie sa plateasca acest impozit (aplicat la diferenta de valoare) si daca exista conventie pentru evitarea dublei impuneri intre Romania si statul respectiv, dobanditorul poate plati direct in tara sa ? Mai trebuie sa ne trimita certificat de rezidenta fiscala si dovada platii impozitului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.