avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate Acnid_al

Activitate Acnid_al

Notificare in instanta de catre asociatia de proprietari. Short long story , apartamentul bunicilor a ramas in posesia unui frate ( in baza unui act de mostenitor ) . Acest testament nu a fost atacat de catre tata sau fratii mei si nu sa facut nici succesiune . Intre timp , tatal a decedat iar noi am primit notificare in instanta din partea asociatiei de locatari pentru restante. Intrebarea mea este urmatoarea . Este posibil daca ceilalti frati se angajeaza in instanta sau in fata asociatie la achitarea integrala a datoriei , este posibil sa devenim proprietari de drept? Daca da care este procedura ? Multumesc
am facut sesizare ieri , acum sa vedem cad voi primi un raspuns. Multumesc
Salutare , am o intrebare de oridin contractual . Short long story ... am semnat un contract de achizitie automobil nou cu un dealer . Suma este specificata in euro pe contract . Am facut plata pentru avans 10% in baza unei proforme eliberate de catre furnizor . Acum ca se apropie perioada de predare a masinii ( dupa 5 luni de la semnarea contractului initial ) , sa eliberat factura ptr suma ramasa de plata . Din pacate am avut supriza sa constat ca societatea calculeaza pretul la cursul bancii cu care lucreaza , din care reiese o diferenta de 1000 euro . Am verificat contractul sa vad daca este specificat cursul la care se va platii factura ( bnr sau alta banca ) si nu este . Mentionez ca factura de avans nu contine informatii legate de banca cu care societatea calculeaza schimbul . Din acest motiv am incercat sa le explic ca nu este normal sa ma puna se platesc o extra suma din cauza unui curs nebun . Furniziorul nu vrea sa auda de plata la curs BNR . I-am spus ok nu ne intelegeg vreau sa imi fie returnat avansul si voi merge la alt brand ... Mi sa spus ca nu se ia in discutie ... Ce am de facut ii las pur si simplu sa imi bage mana in buzunar ? Multumesc anticipat
La momentul vanzarii terenului nu se stia ca acea fundatie se afla pe terenul meu . ulterior dupa ce am construit casa a venit vecina sa vanda si sa observat ca , vecinul imi vanduse ceea ce nu ii apartinea . Eu detineam autorizatie de constructie si toate aprobarile necesare . Am fost nevoit sa despagubesc vecina , iar acum doresc sa eliberez terenul de acea fundatie si sa pun gard intr-e proprietati . Termenul legal cele 15 zile au trecut ..pe data de 2 ( deoarece avocata mea a fost plecata din tara ) Ce mai pot face in aceasta situatie . Sunt dispus sa deschid alt proces deoarece ei nu sunt oameni de inteles si nu doresc sa negocieze. Daca doresc despagubiri va trebuii din cate stiu sa dovedeasca cu acte costurile de constructie , si autorizatia de constructie care nu este in regula dupa cum am precizat mai sus .
Multumesc mult !
Mai jos este hotararea judecatoreasca ! Mentionez ca la momentul edificarii dundatiei de catre parati nu aveau autorizatie de constructie. Au construit fundatie , jumatate de teren ce include jumatate de fundatie mi-a fost vanduta mie, iar cealalta fiului lor . Dupa care la cca 2-3 saptamani au obtinut autorizatie, ulterior vanzarii .
Va multumesc anticipat pentru ajutor !


Pe rol solutionarea cauzei civile avand obligatia de a face , formulata de catre reclamantul " nume" domiciliat etc etc.
Dezbaterile au avut loc la sedinta publica de la termenul de 16 10 2009 si consemnate in incheierea de sedinta din acea data, pentru cand instanta a amanat pronuntarea hotararii la data de 23 10 2009 , pentru a da partilor posibilitatea sa depuna in cauza concluzii scrise.
Prin cererea inregistrara pe rolul acestei instante sub nr " nr" , reclamantul " nume" a chemat in judecata pe paratii " nume" solicitand instantei ca prin hotararea pe care o va pronunta sa ii oblige pe acestia sa isi demoleze constructia ( fundatia) aflata pe terenul proprietatea reclamantului . In motivarea cerereii se arata ca reclamantul a cumparat de la parati conform contractului de vanzare cumparare nr " numar " o suprafata de 218mp situat in comuna " nume" , iar paratii au construit abuziv pe acest teren , in mod abuziv o fundatie. In drept au fost invocate dispozitiile articolului 494 cod civil.
In dovedirea cererii , s-au depus in copie cantractul de vanzare cumparare nr " nr " , plan de amplasament si delimitare a corpului de proprietate , notificari ( prin executor de incetare a constructiei) contractul de ipoteca bancara.
Legal citati , paratii nu au formulat intampinare, dar paratul " nume" sa prezentat in fata instantei si a aratat ca este de acord sa demoleze fundatia , dar pe cheltuiala reclamantului, , fundatia fiind construita inainte de incheierea contracttului de vanzare comparare. Mai arata ca la momentul construirii fundatiei era comvins ca nu edifica pe terenul ce urmeaza a fi vandut. In cursul judecatii au fost administrate probe cu inscrisuri si martori. Analizand actele si lucrarile dosarului , instanta retine ca prin contractul de vanzare cumparare autentificat sub nr "nr" reclamentul " nume" a cumparat de la paratii " nume" suprafata de 218 mp teren intravilan situat in comuna "nume".
Potrivit sustinerilor paratului si coroborate cu declaratia martorului, instanta constata ca anterior incheierii contractului de vanzare-cumparare , pe terenul ce a facut obiectul contractului paratii au edificat o fundatie.
Conform dispozitiilor art949 cod civil , in cazul in care constructiile au fost edificate pe terenul altuia de o persoana de buna credinta " proprietarul nu va putea cere ridicarea lor"
In cazul de fata , avand in vedere ca paratii au fost de buna credinta la momentul constructiei fundatiei , edificand-o pe terenul lor , instanta apreciaza ca cererea formulata de reclamat este neintemeiata si urmeaza a o respinge .

PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARASTE

Respinge cererea formulata de catre reclamantul " nume , domicilui" , impotriva paratilor " nume" cu apel in 15 zile de la comunicare .