avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate Danyel07

Activitate Danyel07

Răspuns la discuția Demisie in perioada de proba
Buna ziua, sunt in periada de 90 de zile de proba. Daca intru la munca la 07 h iar peste 3 ore 10h vreau sa imi dau demisia, pot sa o fac? Sau trebuie sa-i anunt cu o zi inainte?. Pot sa fiu penalizat financiar pentru perioada lucrata dupa ce mi-am dat demisia?. Cum dovedesc ca eu mi-am dat demisia in scris? Daca angajatorul refuza sa o semneze in dublu exemplar?. Multumesc anticipat de raspuns.
Eu sunt in perioada de 90 de zile a contractului- perioada de proba. In aceasta periaoda pot sa fiu penalizat financiar daca nu mi-am facut bine treaba? sau pot sa fiu doar dat afara direct in scris. Pot sa imi dau demisia de la locul de munca inainte sa incep orele de munca? ex. Eu incep munca la ora 09 H dar eu imi scriu demisia la ora 08,50 si plec imediat. E legal? fiind in cele 90 de zile de proba. AM SALARUL DE BAZA FARA BONUSURI ..................ETC SALAR DE BAZA +BONURI de MASA in periada de 90 de zile.


Suntem o echipa de 10, in zilele urmatoare 4 pleaca la un curs de perfectioanare, 2 sunt in foaie de boala. Sefii vor ca productia-calitate....etc sa fie la acela nivel facuta de 4 maxim 5 ca si cand am fi 10 oameni, e normal ?. Pot sa fiu penalizat financiar pt acest lucru fiind in perioada de proba?
Vă spun din sursă sigură, în occident dacă șoferul loveste autobuzul/marfa............din vina lui nu scoate banii din buzunarul personal/salar............etc. Maxim pierde bonusul care îi este oferit dacă nu are accident, aceste informații le am de la prietenii care lucrează în ocident de cel puțin 5 ani și au făcut accidente din vina lor și NU AU ADUS BANI DE ACASĂ sau să fie dați afară de la muncă, nu-i stres voi merge și eu în occident deja trebuie să dau probă de lucru la câteva firme. Am discutat cu aceste firme prin telefon și la problema acesta adresată pe acest forum mi-au zis că acoperă asigurarea, am discutat și cu un sindicat din acestă țară din ocident și răspunsul a fost identic. Numai aici în România șoferul vine cu bani de acasă, eu cred că șoferii profesioniști din România sunt de vină pentru că acceptă să lucreze în astfel de condiții. Oricum e criză de șoferii profesioniști, iar din luna August 2017 examenul la traseu pt obținerea carnetului de șofer e foarte grea, trebuie să stăpânești bine autobuzul, se conduce minim 45 de minute(eu am condus 60 de minute prin oraș) prin oraș și se face probă de poligon foarte serioasă, eu am avut de garat cu spatele între două tiruri, și parcare laterală, pentru a fi admis la traseu și a trebuit să stăpânesc bine autobuzul- totul a fost înregistrat video și audio.
E bine știut !!!, în aceste condiții când în cazul un șăfer de autobuz dacă face un accident din vina lui, trebuie să vină cu banii de acasă, e mai bine să faci o altă meserie............sau lucrezi șofer de autobuz în occident unde astfel de mizerii nu se întâmplă.
Bună ziua, aș dorii să știu în baza cărei legi un șofer de autobuz trebuie să suporte costurile unui accident făcut din vina lui?. Nu este normal ca firma de transport persoane să aibe o asigurare cassco? și implicit dacă se produce un accident din vina soferului de autobuz pagubele să fie acoperite de asigurare?. Nu mă refer accident produc când soferul de autobuz se află sub influența unor substanțe interzise pin lege sau când nu și-a respectat timpii de conducere. Știu că în ocodent există cassco prin care soferul de autobuz nu trebuie să plătească din banii personali pagubele produse.
Răspuns la discuția Pamant
Dacă acestă persoană a facut declaraţie.....şi-a luat un angajament cu mai mulţi martori, scrisă de mână prin care se angajază să vândă acest teren......sau îl oferă garanţie pt un credit? are o valablitate? dacă nu e înscrisă la notar. Aş putea să am probleme......după ce achiziţionez terenul?
Discuție Pamant
Sunt interesat să cumpăr un teren, cum aş putea verifica dacă terenul este impotecat.. sau dat sub o altă formă, de explu să fie deja vândut?:O. Dacă acest terne aparţine persoanei care îl vinde?. Vă sunt recunoscător pentru sfat.