Am avut un prieten care si-a deschis o firma de constructii.O prietena de familie si-a ipotecat apartamentul pentru linia lui de credit.Firma acum e in faliment sau insolventa,la linia de credit s-a depus o jumatate din bani acum vre-o 1 si 6 luni,cand a vrut banca sa-l scoata la vanzare din cauza neplatii.De atunci nu s-a mai platit nimic si vor sa-l scoata din nou.Proprietara a decedat si fratii ei vor sa mosteneasca si sa vanda apartamentul.Fostul meu prieten nu are de unde sa plateasca la banca.Ce ar trebui facut?
Fratele,sotia lui si copilul lor au primit un apartament de la ANL.Avand restante,probleme cu banii,ea si-a gasit un loc de munca in Franta.Acolo a stat 6 luni si a trimis acasa 500 euro.La intoarcere ea a cerut divort,neintelegeri,probleme, nepotrivire,diverse.La ANL au avut inca de cand a plecat restante,cei 500 euro nu au acoperit totul.Fratele meu nu lucra si a stat acasa cu copilul,fiind ajutat si de parintii mei.Intrebarea mea este: la divort datoria se imparte in doua,chiar daca ea nu a stat in apartament sau cade totul pe umerii fratelui meu?
Buna,am un frate care e casatorit de 11 ani si are un copil tot de atatia ani.Era un om mai mult decat normal.Incet,in urma influentei sotiei lui s-a schimbat major.In ultimii 2 ani a inceput sa aibe probleme cu alcoolul pana acum recent cand a ajuns alcoolic.Asta de cand a plecat sotia lui in Franta la lucru cu contract.Povestile au existat de mai demult (relatii extraconjugale din partea ei)dar era prea orbit sa le creada.Acum problema s-a agravat caci ea a venit dupa terminarea contractului,a stat 1 saptamana si a plecat inapoi.Martori ca are o relatie serioasa extraconjugala exista.Copilul sta cu tatal lui,care nu lucreaza si bea mult,stau intr-un apartament de la ANL unde datoriile curg dar nu e cine sa le plateasca,mama nu le trimite bani si interesul pe care il da copilului e egal cu zero.Ce mama si-ar lasa copilul cu un tata alcoolic si ar pleca in franta la altul?In sfarsit fratele meu vrea sa divorteze,dar la partaj nu cred ca ar primi copilul.S-ar putea ca parintii mei sa ceara tutela copilului?Dovezi ca e o mama denaturata sunt cat carul si nici cu tatal lui nu e bine sa stea,aia nu e copilarie.
Directoarea unitatii impreuna cu consiliul de administratie mi-a dat termen limita pana in 8 februarie pentru a rezolva problema banilor,aceeasi care a semnat statele de plata la vremea respectiva.Acestia ma pun sa semnez o instiintare de plata cum ca ma oblig sa platesc pana la 8 februarie altfel voi fi executata silit.Mai mult,mi-a incheiat contractul de munca cu 1 aprilie desi eu am primit decizia de pensionare in iulie 2009 si in continuarea aceluiasi contract scrie "continua activitatea pe baza aceluiasi contract de munca pe perioada determinata cumul pensie cu salar".Dorinta mea este sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac,la cine depun contestatia.
Numele meu este Garbe Maria,secretar sef la Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare.Va rog sa-mi spuneti de ce drepturi salariale beneficiaza un bugetar de la data propunerii pentru pensie la limita de varsta pana la data intrarii in posesia deciziei de pensionare.Beneficiaza in continuare de drepturile prevazute in contractul de munca?Mi-am depus dosarul pentru pensie la limita de varsta in luna martie 2009,iar decizia am primit-o in iulie 2009.In perioada aprilie - iulie am fost salarizata conform contractului de munca,beneficiind de toate sporurile.Acum mi se imputa sporurile primite in acea perioada,motivandu-se ca am cumulat pensia cu salariul,desi in legea 19/2000 se specifica ca contractul de munca se desface abia la data primirii deciziei de pensionare.