avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate batranu75

Activitate batranu75

Va multumesc pentru raspunsuri.
As mai avea cateva nelamuriri:
1. Introducerea pe piata este echivalenta cu importul sau cu vanzarea acumulatorilor? Parerea mea: cu importul.
2. In cazul in care in perioada 30.09.2009 -31.12.2009 importatorul nu a introdus nici un acumulator pe piata din RO, mai trebuie sa trimita raportarea la ANPM pana la 28.02.2010?
3. Ar putea cineva, va rog, sa posteze o estimare a costurilor unui contract cu o organizatie colectiva autorizata pe o perioada de un an?

Va multumesc.
Buna ziua.
Suntem care comercializam produse electrice si electronice si am dori sa devenim importatori de acumulatori industriali din afara si din UE, care inevitabil contin si materiale periculoase (Plumb). Din urmatorul subiect de discutie:
www.avocatnet.ro/content/for...
am inteles ca importatorul este considerat "producator" conform definitiei acestuia din HG nr. 1132/2008, deoarece "introduce pentru prima data pe piata in Romania baterii sau acumulatori". Este corect?

- In acest caz care ar fi pasii ce trebuiesc urmati de o societate pentru a-si putea desfasura activitatea de importator in mod legal?

- Este necesar ca codul CAEN 3812, corespunzator colectarii materialelor periculoase, sa fie inregistrat de catre Registrul Comertului pentru firma importatoare chiar daca aceasta are contract cu un alt agent economic ce presteaza servicii de colectare a deseurilor periculoase ?
Trebuie adaugat un alt cod CAEN la Registrul Comertului pentru firma importatoare datorat importului de acumulatori?

- Firma importatoare de acumulatori trebuie sa fie inregistrata in registrul producatorilor de baterii si acumulatori si sa relizeze o evidenta care sa cuprinda informatii privind tipul, numarul si greutatea bateriilor si acumulatorilor portabili introdusi pe piata, ale deseurilor de baterii si acumulatori portabili colectate, precum si a punctelor de colectare organizate?
Registrul producatorilor de baterii si acumulatori poate fi consultata la urmatorul link:
[ link extern ]

Care sunt taxele ce trebuiesc platite?
Eu am gasit in OU nr. 196 din 22/12/2005 urmatoarele:
"contribuţie de 2% din valoarea substanţelor clasificate prin acte normative ca fiind periculoase pentru mediu."
Mai sunt si altele?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.