avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate G3

Activitate G3

Va salut si va descriu pe scurt ce se intampla.
In urma unei somatii de plata a unui executor judecatoresc pentru o amenda CNADNR, am depus contestatie la executare si cerere pentru anularea procesului verbal ce sta la baza executiei judecatoresti(cu toate motivele legale). Sunt in mijlocul procesului si saptamana viitoare am urmatorul si ultimul termen.

Problema e ca executorul judecatoresc desi a fost anuntat si STIE de acest dosar ca e pe rol la judecatorie, a dispus proprirea conturilor si urmeaza ca in termen de aproximativ 5 zile sa imi extraga de pe toate conturile suma executata. Urmatoarea infatisare urmeaza sa aiba loc dupa ce trec cele 5 zile si astfel ma aflu in situatia de a avea banii luati de pe toate conturile(la banca mi s-a explicat ca bancile nu stiu decat ce e in dreptul lor si astfel daca am la trei banci cont, banii vor fi ridicati de pe FIECARE CONT IN PARTE), in conditiile in care procesul e pe rol cu cererea clara de suspendare a executarii in vederea solutionarii cauzei.

Intrebarea mea e ce pot sa fac in aceasta situatie. Cu executorul nu ma pot intelege, desi am incercat sa ii explic situatia, stie si si-a facut copie dupa dosarul de la judecatorie. Care e probabilitarea ca eu sa imi recuperez banii dupa ce , presupunand ca asa va fi, solutia instantiei imi va fi favorabila? Si e normal ca executorul sa extraga de pe conturile pe care le detin, aceiasi suma de pe fiecare cont in parte, desi depaseste cu mult suma pentru care as fi executat?
Buna ziua,

Vreau sa fac o contestatie la executare pentru un PV avand subiectul lipsa rovinietei, si as vrea sa stiu cat mai clar care sunt taxele, unde se pot plati si in ce cuantum?
Din cate am inteles sunt doua taxe si anume :
- taxa de contestare la executare care s-ar aplica cf OUG nr. 80/2013 - taxele judiciare de timbru, aln 3 si aln 10.
- taxa de suspendare a executarii in valoare de 50 de ron conform OUG de mai sus.

Intrebarea este: Daca in executare sunt supus sa platesc 28 de euro despagubire + 400 de ron taxele biroului executoresc, practic la plata taxei de timbru trebuie sa iau intreaga suma in calcul(28 euro + 400 Ron) si atunci ma incadrez la litera b din alin. 1, art 3 a OUG de mai sus?
SAU iau in calcul doar una dintre sume si ma incadrez la plata a 20 de ron taxa de timbru?

Sotia vanzatoare e decedata si ea de ceva vreme(aprox 10 ani). Mai suntem in viata doar cei care au cumparat ulterior imobilul, rexpectiv X, Y si EU, precum si fata care cere anularea mostenirii si a celor 3 acte de vanzare cumparare.

Cum si in ce conditii se prescriu faptele?
Buna ziua,

Voi incerca sa schitez putin situatia in care ma aflu.

Apartamentul in care stau si pe care l-am cumparat in 2010 prin "prima casa" a avut initial acum multi ani 2 propietari, sot si sotie (primi propietari ai imobilului).

Sotul a avut o fata dintr-un concubinaj pe care a recunoscut-o ca fiind fata lui. Fata care a plecat din tara si nu prea s-a inteles cu mama vitrega.

Cand sotul a murit, sotia lui a vandut apartamentul unui anume X (din cate am inteles eu fara a avea consintamantul fetei(careia am inteles ca i-ar reveni 3/4 din masa succesorala)

X a vandut la randu-i unui anume Y care mi-a vandut mie Z.

Acum fata primilor propietari a revenit in tara, si din cate am citit in dosar cere in instanta ANULAREA CM, precum si a contractelor de vanzare-cumparare ulterioare. Astfel incat X, Y si Z(eu) ne-am trezit dati in judecata ca parati in acest dosar.

Intrebarerile mele sunt :

1. Unde a intervenit greseala?
2. Cine se face vinovat de aceasta greseala in fata instantei?
3. Cine despagupeste pe cine?
4. Ce riscuri am eu?



1. Ma gandesc ca initial greseala a fost facuta la notarul la care s-a efectuat primul Contract de vanzare-cumparare intre Sotia defunctului si X, pentru ca ma gandesc eu ca nu s-a facut corect atunci succesiunea sau s-a vandut in "anumite" conditii(anul vanzarii fiind 1995)
2. Consider ca in acest caz, notarul este de vina si intreb daca poate fi tras la raspundere. Pentru ca pana la mine au fost la mijloc 3 vanzari ale apartamentului la 3 notari plus inca unul din partea bancii la ultima vanzare.
3. Cineva dintre fata defunctului si eu(z) "trebuie" despagubit sub o forma sau alta. Ma gandesc ca biroul notarial unde s-a strecurat greseala ar trebuii sa suporte despagubirea uneia dintre parti cumva.
4. Risc eu, ca si cumparator de buna credinta, sa fiu executat silit prin evacuarea imobilului? Ce drepturi ma apara pe mine? Banii au fost dati deja. E si banca implicata si statul in aceasta situatie pentru ca imobilul a fost achizitionat prin programul "prima casa". In acest nefericit caz, eu de catre cine as fi despagubit? La Cumparare, imobilul era liber in cartea funciara si notarul meu + notarul ales de banca au efecutat verificarile actelor.

Multumesc pentru lecturare, sper ca nu m-am intins prea mult si SPER sa imi si raspundeti cu cateva sfaturi, idei.
Buna ziua. Trebuie sa fac un act de comodat pentru autovehicul, si conform noului cod civil, am aflat ca la notariat am nevoie de un certificat de la aceasta arhiva, in urma caruia sa dovedesc ca autovehiculul nu este ipotecat sau dat in gaj unei terte. Am nevoie sa stiu cum pot ajunge in posesia unui astfel de certificat. Pe site-ul [ link extern ] ...

Aveti idee cum pot cauta sau cum pot intra in posesia unui astfel de certificat?
Mentionez ca de acest certificat nu am nevoie decat la notariat, contractul de comodat facandu-se intre mine si sora mea, aceasta folosind pentru locul de parcare.

Multumesc
ok. Se platesc aceste taxe. As mai vrea sa mai stiu cam cat este onorariul unui avocat ca sa il reprezinte pe tata in acest demers, (sa ia legatura si cu matusa si unchiul meu, spre a avea acces la toate actele(testament, mosteniri, acte de propietate, etc.) plus tot ce mai ar fi nevoie).

Multumesc mult pentru raspunsuri
dandanaua a scris:

taxa judiciara o plateste reclamantul si consta in: cate 50 lei pentru fiecare mostenitor, in cazul dvs.150 lei (sunt 3 mostenitori), plus 3% din valoarea masei partajabile, adica a bunurilor pe care le impart.


aici sunt putin nedumerit, pai daca masa partajabila ar avea o valoare foarte mare(nu stiu, sa zicem cateva mii de euro), eu platesc 3% din acea valoare ca reclamant? si cine "masoara" aceasta valoare?pentru ca cel putin, in cazul meu necesita o investigatie
Acum cativa ani bunica mea a murit, iar tatal si unchiul meu nu se inteleg cu sora lor sa imparta casa batraneasca. In legatura cu matusa mea mai exista cateva nereguli legate de testament si de moartea bunicii, dar asta necesita multa munca de investigare.

ceea ce vreau sa stiu este cat anume costa sa se faca acest partaj intre frati(certati), si care e procedura?

Multimesc anticipat pentru raspunsuri