avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate mdogaru27@yahoo.com

Activitate mdogaru27@yahoo.com

Buna ziua! Pe data de 22.10.2022 am fost implicat într-un accident rutier in timp ce eram oprit la barieră în coloană o mașină a intrat cu viteza in mașina din spatele meu și aceasta a intrat în mine producandu-mi daune în partea din spate a autoturismului. In mașină din spatele meu o persoana a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost luată cu salvarea. Poliția a venit și a verificat toate mașinile implicate în accident, s-a făcut și verificarea stării acestora de către un inspector ITP. Vă rog să-mi spuneți cum procedez mai departe pentru a-mi putea repara mașină, menționez că am dovada de circulație valabilă 30 zile. Mulțumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum poate vinde o statie peco mangal, in conditiile in care acesta a fost achizitionat cu taxare inversa?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. De luni am sa merg la Politie si CNAIR. O zi frumoasa!
Am completat pe talon la instrainat catre numele lui cu data de 25.09.2019 si semnatura. Problema e ca masina mai are rovinieta valabila pana pe data de 05.10.2019 si el ma ameninta ca va circula dupa aceasta data cu masina fara rovinieta.
Buna ziua,
In data de 25.09.2019 am vandut autovehiculul proprietate personala unei persoane fizice. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu aceasta si am mers impreuna la sediul serviciul de taxe si impozite din localitate unde am inregistrat acest contract. Acum cumparatorul ma ameninta ca va circula cu masina fara rovinieta si imi vor veni mie amenzile. Pot face ceva pana cand se implinesc cele 30 de zile termen in care el trebuie sa inmatriculeze masina pe numele lui?
Va multumesc.
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti ce salariu minim trebuie sa aiba angajatii unei firme care are cod CAEN 4213, dar care nu are decat 50% din cifra de afaceri din lucrari de constructii.
Va multumesc.
Răspuns la discuția CONDITII ANGAJARE MINORI
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate fi angajat un minor de 17 ani? Stiu ca norma va fi de 6 ore/zi, dar nu stiu ce salariu trebuie sa-i trec, minimul pe economie de 1900 sau raportat la numarul de ore?
Va multumesc!
Buna ziua. Un barbat care a implinit 60 ani si doreste sa se pensioneze anticipat, dar ii mai trebuie 2.5 ani vechime, poate cumpara aceasta vechime in conditiile in care acum este angajat, avand CIM pe perioada nedeterminata? Ce suma va plati pentru vechime?
Multumesc!
Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie: mama s-a aflat in concediu pentru crestere copil pe o perioada de 2 ani. Copilul implineste 2 ani pe data de 13.05.2018. La 01.03.2018 a revenit la serviciu. Poate beneficia de stimulentul de insertie pana cand implineste copilul 3 ani in conditiile in care tatal lucreaza si nu a luat o luna de concediu pentru crestere copil?