avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate Corinutza24

Activitate Corinutza24

Multumesc!
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc!
Poate fi introdusa o cerere de lamurire titlu executoriu ( hotarare privind drepturi salariale, cu executare succesiva), daca hotararea judecătorească ce reprezintă titlu executoriu a rămas definitiva in anul 2010 .
Se mai poate plati de către beneficiar - autoritate publica- o factura emisa de prestatorul unui serviciu, in afara termenului contractual? Mentionez ca termenul contractului a expirat la 31.12.2019, iar prestatorul, deși a executat prestația in termenul contractual, a emis factura la data de 10.02.2020. Care este cadrul legal sa pot achita aceasta factura?
Răspuns la discuția Promovare personal detasat
Da, conform prevederilor Codului muncii care spune ca pe perioada detasarii raportul de munca nu poate fi modificat, dar Directia pentru evidenta bazelor de date, cu care am incheiat contract de munca si actele aditionale imi spune ca la ei posturile privind personalul detasat sunt blocate atat in ceea ce priveste promovarea cat si in ceea ce priveste angajarea. De altfel de la DEPBD nu primesc decat cuantumul sporurilor nu si salariul. Salariul il primesc de la primarie. Fisa de post este semnata de primar. Pe aceste considerente DEPBD imi spune ca primaria trebuie sa ma promoveze.
Aceasta detasare este atipica pentru ca se prelungeste o data la 5 ani. Cu mentionarea prevederilor Codului muncii , primaria imi spune ca DEPBD trebuie sa faca promovarea, In toata aceasta disputa, eu sunt singura careia ii este incalcat dreptul de a promova ca urmare a absolvirii unei forme de invatamant superior in domeniul in care imi desfasor activitatea.
Cine credeti ca are dreptate? Ce ar tebui sa fac pentru a putea sa-mi valorific studiile in domeniul in care activez?
Sunt personal detașat din anul 2005 la un SPCLEP din cadrul unei primarii. În anul 2010 am absolvit o forma de învățământ superior în domeniu și potrivit legislației pot beneficia de promovare pe un post cu studii superioare.cine trebuie să declanșeze procedura promovării,având în vedere că primăria îmi spune că DEPBD care m.a detașat,iar DEPBD îmi spune că primăria pentru că acolo de afla locul de muncă și de acolo primesc salariu.
Multumesc pentru raspunsuri. Dar tot mai des notarii publici solicita primariilor eliberarea acestui certificat.
Dar acest certificat nu este solicitat pentru o constructie ci pentru o suprafata de teren pe care un cetatean il detine fara a avea un act de proprietate ( TP, contract de V_C sau altceva. In urma masuratorilor cadastrale a constatat ca are mai ult teren decat in actele de proprietate. De aceea a fost indrumat de expertul topo sa solicite acest certificat in baza legii 7/'96, spunandu-i ca va inregistra suprafata in cartea funciara, urmand ca aceasta suprafata sa fie vanduta.
Se poate sa imi oferiti lamuriri suplimentare pentru intrebarea adresata pe forum?
Va rog sa ma lamuriti daca in baza certificatului pt. atestarea ca petentul este cunoscut ca proprietar , eliberat de primarie in baza Legii nr. 7/1996 cu modificari si a protocolului de colaborare nr. 429312/2010 (anexa 1), posesorul care nu detine acte de proprietate asupra imobilului devine proprietarul terenului. Isi poate intabula dr. de proprietate? Va multumesc !