avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Activitate 33tina

Activitate 33tina

Răspuns la discuția asigurare imobil ipotecat
Multumesc frumos de urare d-le Adrian Tudor, dar tocmai asta este problema deoarece riscul exista nici o alta firma de asigurari nu va dori sa ma asigure ( am incercat acest lucru). Situatia actuala trebuie rezolvata si abia apoi sa ma orientez spre alt asigurator.Deci care ar fi solutiile acum?
Răspuns la discuția asigurare imobil ipotecat
Multumesc frumos pentru lamuriri, dar tot nu a ti atins punctele pentru care am cerut lamuriri.Deci care polita acopera cat mai multe riscuri?Locuinta fiind ipotecata , polita este complexa, restul sunt interpretari. De ce sunt atatea casute bifate la riscuri acoperite, de ce uzura este normala, fapt neadevarat etc.
Nu doresc despagubiri, care merg oricum la creditor, dar doresc rezolvarea situatiei. Nu se poate sa platesc atatia ani asigurare si ei sa spuna ca nu este nici un risc, stiind ca odata cu trecerea timpului orice lucru se degradeaza.
Totul e un cerc vicios, chiar nu este nici o rezolvare.Specificatiile constructive sunt la primarie, polita nu acopera/acopera numai anumite riscuri, vecini indiferenti etc.
Răspuns la discuția asigurare imobil ipotecat
Detaliati "inundatie de la apa din conducte" daca aveti o astfel de clauza acoperita prin polita.
Răspuns la discuția asigurare imobil ipotecat
Deci, ca o concluzie totul a inceput de la conducta de scurgere si dupa cum a ti mentionat si d-voastra numai in situatia apei acumulate excesiv incepe inundatia.
Nedumeririle mele sunt de ce in polita complexa a locuintei este luat in considerare cartonul bituminat.Dupa umila mea parere, banuiesc ca pentru eventualele riscuri ce le-ar putea genera, iar primul nu este intretinerea, fiind bun in indiviziune nu poti restrictiona accesul sau impune limitari.
Răspuns la discuția asigurare imobil ipotecat
Din cauza vecinului - conducta de scurgere este in interiorul locuintei mele, vecinul de pe mijloc neavand o astfel de conducta, deci acoperisul are unghiul de cadere mai mare pe suprafata ocupata de locuinta mea. Nu am avut probleme pana acum, dar vecinului ii ploua de multi ani, circa 5 sau mai multi ani.
El a facut reparatii dar nu cu o firma specializata, iar de atunci a inceput sa-mi ploua.Infiltratiile nu sunt numai la nivelul tavanului, ci mult mai jos.





























Credit anul 1997, imobil ipotecat, polita de asigurare complexa a locuintei ( flexa + clauze aditionale), cesionata in favoarea creditorului. Locuinta este situata la ultimul etaj si in ultima vreme a inceput sa-mi ploua in casa, in proportie de 70% din suprafata."Inundatia" a pornit din pricina vecinului, primele suprafete afectate fiind peretii comuni, iar de acolo apa a mers mai departe.
Va rog sa ma ajutati.
Am deschis dosar de daune, dar a fost respins, pe motiv ca polita nu acopera igrasii,mucegairi etc., am incercat sa ma inteleg cu vecinii, dar fara succes.
Acum am deschis un alt dosar de daune, deoarece apa imi afecteaza tabloul electric, dar mi s-a spus ca polita nu acopera astfel de riscuri, deci daca polita complexa a locuinta nu le acopera, atunci care tip de polita o face?
Polita nu mi se da ca act, banuiesc ca ea ramane la creditor, dar conditiile generale, riscurile acoperite, excluderile etc. le primesc, iar la capitolul riscuri acoperite este bifata optiunea de fenomene meteorologice, iar in partea ce priveste componenta materialelor ce compun bunul asigurat sunt bifate optiunile acoperis si carton bituminat, in conditiile generale fiind prevazut si spatiul in indiviziune. Starea de intretinere a locuintei este stipulata ca fiind buna in polita, iar starea de uzura normala:O
Am incercat sa fac o asigurare la diferenta de valoare a locuintei, dar datorita starii actuale, deci risc existent, nu este posibil.Luand in considerare ca de la 1 iunie se introduce asigurarea obligatorie a locuintei, deci va trebui sa fac o noua asigurare, deoarece valoarea inclusa in actuala polita este foarte mica, comparativ cu pretul actual al pietei.
Astept si rog sugestii si indrumari.:stunned:


Locuiesc la ultimul etaj al unui imobil,iar de ceva timp a inceput sa-mi ploua in casa.Apartamentul este ipotecat,deci si asigurat ,dar la valoarea de la data incheierii contractului de credit(1998):(.
Am facut o sesizare la firma de asigurare,dar nu s-a rezolvat nimic.As dori sa stiu ce obtiuni am?:(