avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate veyron

Activitate veyron

Variante:
- daca oprirea/stationarea pe acea parte a drumului e interzisa, puteti anunta Politia; i-o ridica poate de vreo doua ori si se linisteste;
- daca va blocheaza accesul in curte, puteti, din nou, solicita ajutorul Politiei;
- daca drumul e proprietate publica si parcarea nu e interzisa, Politia nu va poate ajuta;

Ultima varianta:
- "Ce-i vecine cu masina/cauciucurile tale? Doamne, in ce lume traim! Daca-l prind pe ala care ti-a facut asta, ii arat eu lui!" :O
Răspuns la discuția divort
Pana la pronuntarea/comunicarea sentintei de divort sau a celei de partaj, oricare dintre soti poate sa vanda valabil si singur orice bun mobil comun.
Răspuns la discuția divort
tocalione a scris:

ce inseamna " intampinarea" si ce efect practic legal are ?


Pe scurt si "pe inteles" (zic eu) intampinarea intr-o cauza de divort este un act pe care paratul trebuie sa il depuna la dosarul cauzei (la registratura judecatoriei cu 5 zile inainte de termenul fixat pentru infatisare sau direct in sedinta de judecata) si prin care acesta, de regula, contesta cele aratate in cererea de chemare in judecata, aratand motivele si probele de care doreste sa se foloseasca (martori, inscrisuri s.a.). Prin intampinare paratul poate cere instantei fie respingerea actiunii, fie admiterea partiala a acesteia (daca sunt mai multe capete de cerere/solicitari ale reclamantului; ex la divort: desfacerea casatoriei, partajul, incredintarea copiilor, pastrarea de catre sotie, de regula, a numelui din timpul casatoriei) ori, din contra, admiterea intocmai a cererilor reclamantului sau, in cazul divortului, solicitarea ca acesta sa se pronunte din vina unuia dintre soti, a amandurora sau fara motivare.
Intampinarea este obligatorie si se depune, la divort, in 2 exemplare (unul pt instanta si unul pt a fi comunicat reclamantului).
Nu trebuie sa fie un act stufos. Si scurt si la subiect e perfect.

[ link extern ] .

Bafta!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
blue ray a scris:

Nu trebuie să fie continuă. Chestia cu întreruperile se referă la perioada pe care tu o arăţi ca fiind vechime (la modul că e posibil ca o pers să arate că a fost avocat de la 1 ian 2000 până la 31 dec 2004, dar în perioada mai 2003 - august 2004 activitatea i-a fost suspendată, situaţie în care n-ar îndeplini condiţiile). Poţi avea jdemii de întreruperi, atâta vreme cât perioada efectiv lucrată în domeniu e de 5 ani sau mai mare. Baftă!


Asa e. Vechimea trebuie sa fie efectiva, nu continua sau neintrerupta.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
anasm a scris:

cate luni ati invatat? Eu intentionam sa merg in noiembrie.Am inceput sa invat in ianuarie si am parcurs procedura civila.Credeti ca am sanse, daca trag acuma tare sa incerc si la ex. din martie?

eu am incercat in noiembrie 2009 si am luat aproape 7 dupa 2 luni si jumatate de invatat. De 10 ani de cand am terminat facultatea nu am avut tangenta decat cu dr. civil si putin procedura civila ... dintre materiile pentru examen (sunt cons.jr.). Avand familie si un piticut, am putut invata doar la serviciu si doar, 5-10% acasa.
Asa ca, eu te incurajez sincer sa incerci. Ai sansa ta! Incearca!

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Multumiiiiiiiiiiiiiim iarinares!

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
S-AU AFISAT DATELE DE CONCURS!
In tematica sunt cateva modificari (minore):
- la penal: s-a introdus "Raspunderea penala a persoanei fizice" (pct. 2.2.2.)
- la d.p.p.: la pct.3.2., contestatia in anulare, s-a introdus precizarea "numai in cazul prevazut de art. 386 lit.d din C.p.p." si s-au eliminat doua subiecte "Urmarirea si judecarea unor infractiuni flagrante" (fostul pct. 5.1.) si "Repararea pagubei materiale sau a daunei......" (fostul pct. 5.4.)
- la CEDO sunt trei hotarari noi: Tudor Tudor (pct. 54), Burghelea (pct. 58) si Dinu (pct. 59

cam asta e cu tematica ... cel putin, atat am observat eu la prima vedere.

...data e 21.03.2010 ... se stia

Restul e ... cancan :D si .... multa munca

Ma duc sa invat.... dar incep cu o pauza de cafea ;)


Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
e pe site-ul csm, pe prima pagina, ultimul link de la "aparitii recente"
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
In minuta intalnirii Comisiei de Resurse Umane a CSM s-a propus data de 21.03.2009 pt 85 locuri de judecatori si 62 de procurori.
Spor la invatat!