avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate dombricka

Activitate dombricka

Răspuns la discuția Refuz intrare Romania

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Prin semnatura veti atesta adresa la care urmeaza sa va autoizolati, nu ca sunteti de acord cu legea.
La acea adresa, veti fi verificat de autoritati daca respectati autoizolarea.
Daca nu sunteti de acord cu legea, nu reveniti in tara. Nu va obliga nimeni.



Nu cred ca ati vazut respectiva declaratie (mai jos)

Declarație pe proprie răspundere
Subsemnatul/Subsemnata identificat/identificată cu actul de identitate seria nr. , CNP …………………..,___ cu domiciliul în România, localitatea _______________,-… strada nr. , bl. , scara , apartament , județul/sector …….. , număr de telefon , cunoscând prevederile art. 326 din Codul Penal, potrivit cărora „ Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”,
declar pe propria răspundere că la sosirea în România voi intra în carantină/autoizolare și că voi informa autoritățile competente române în legătură cu adresa reală la care mă voi afla în următoarele 14 zile.
Înțeleg că orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informațiilor este pedepsită conform Codului Penal.
Informații privind zborul spre România:
Operator aerian
Ruta
Numar zbor
Număr loc
Data sosire
Declar pe propria răspundere că datele și informațiile din prezenta declarație, corespund realității.
Datele și informațiile furnizate aici sunt solicitate pentru consultare, colectare și prelucrare de către Direcția de Sănătate Publică județeană ____________, în calitate de autoritate publică, notificată ca operator de date cu caracter personal. Informațiile solicitate sunt prelucrate în conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 679/2016 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu respectarea strictă a principiilor legate de drepturile fundamentale. Persoanele ale căror date personale sunt prelucrate beneficiază de dreptul de a-și exercita drepturile de modificare, intervenție și opoziție, printr-o cerere semnată, datată și scrisă adresată operatorului de date.
Numele și prenumele
Semnătura
Data

Dupa cate vedeti, se specifica clar faptul ca "declar pe propria răspundere că, "la sosirea în România voi intra în carantină/autoizolare" si nu doar ca cele declarate sunt reale, nu se cere in declaratie sa se precizeze adresa de carantina, ci doar cea din buletin. Mai mult, fiind vorba de carantina, nu de izolare, conform 136/2020, persoanele care vin din tari "galbene" sunt persoane suspecte (Art.3, lit.L) - "persoana posibil infectată care provine din zona în care există epidemie, risc epidemiologic sau biologic". Conform Art. 3, lit.a, carantina presupune "separarea fizică a persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen de alte persoane..... stabilită prin decizie individuală motivată a direcției de sănătate publică," nicidecum prin declaratie pe proprie raspundere, asadar, declaratia pe proprie raspundere nu are sens.
Răspuns la discuția Refuz intrare Romania

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Prin semnatura veti atesta adresa la care urmeaza sa va autoizolati, nu ca sunteti de acord cu legea.
La acea adresa, veti fi verificat de autoritati daca respectati autoizolarea.
Daca nu sunteti de acord cu legea, nu reveniti in tara. Nu va obliga nimeni.


Nu se atesteaza nicio adresa de carantina. Vedeti declaratia. Iar in lege scrie clar ca declaratia pe proprie raspundere se face la izolare, nu la carantina,cea din urma fiind forma data de lege celor "suspecti" proveniti din tari cu risc ridicat.
Răspuns la discuția Refuz intrare Romania
Am gasit legea la care faceti referire.
Confrom Art.3, lit. l, "persoana suspectă - persoana posibil infectată care provine din zona în care există epidemie, risc epidemiologic sau biologic..."
Persoanele suspecte nu sunt precizate la a intra in izolare (Art., lit.C) ci in carantina (Art. 3, lit.a). In izolare intra persoanele afectate sau purtatoare, cu sau fara simptome. Acestora li se solicita consimtamantul pentru izolare, iar în lipsa acestuia, "prin decizia individuală motivată a direcției de sănătate publică, care va conține mențiuni cu privire la data și emitentul actului, numele și datele de identificare ale persoanei izolate, durata măsurii și calea de atac prevăzută de lege".
Conform Art. 3, lit.a, carantina presupun "separarea fizică a persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen de alte persoane, în spații special desemnate de către autorități, la domiciliu sau la locația declarată de către persoana carantinată, stabilită prin decizie individuală motivată a direcției de sănătate publică,". Aici nu se mentioneaza nimic de consimtamant. Este o decizie exclusiva a DSP-ului.

Mai concret, conform Art.7, Alineat (1), "Carantina persoanelor se instituie pe baza informațiilor științifice oficiale și a definiției de caz, la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități, cu privire la persoanele suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen care:
a) sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat

Rezulta clar ca o persoana venita din zone cu risc epidemiologic ridicat este "suspecta", nu "bolnava" si trebuie supusa carantinei, nu izolarii, iar decizia se ia exclusiv de DSP , ceea ce face ca Declaratia pe proprie raspundere sa fie nula. Tot la Art. 3, lit.a se precizeaza ca masura carantinarii se ia de catre DSP "prin decizie individuală motivată a direcției de sănătate publică". Presupun ca aceasta Declaratie pe proprie raspundere, din nou, nula legal, se vrea a fi o acoperire pt DSP, odata ce ai semnat iti asumi continutul si tot ce decurge din lege, iar ei sunt absolviti in a mai motiva individual deciziile.
Răspuns la discuția Refuz intrare Romania
Nu ati inteles. Daca e lege, nu e tocmeala, asta zic si eu, deci, de ce trebuie sa semnez ca sunt de acord cu ea?
La intrarea pe teritoriul Romaniei, la aeroport, se cere sa completezi o declaratie pe proprie raspundere prin care esti de acord sa te autoizolezi 14 zile. Am urmatoarele intrebari:
1) Daca exista o lege care prevede acest lucru, de ce trebuie sa fiu eu de acord cu ea?
2) Care este legea care prevede autoizolarea?
3) Daca nu sunt de acord si nu semnez, pot sa-mi refuze intrarea pe teritoriul tarii al carei cetatean sunt?
Discuție ROL taxe locale
Buna ziua,

am un apartament in sectorul 6, in zona Pacii. In urma divortului ma voi muta din Bucuresti, dar raman proprietar impreuna cu fosta sotie pe apartamentul din S6. Trebuie sa inchid rolul la S6 si sa deschid altul la noul domiciliu? Cum pot plati din Brasov impozitul pentru proprietatea din Bucuresti?

Multumesc,

Dan Revengiu
Buna ziua,

nu inteleg urmatoarea fraza:

Impozitarea cu 16% va fi aplicată doar dacă diferenţa între situaţia fiscală personală şi veniturile declarate este mai mare de 10% sau 50.000 de lei.

Prin urmare cei cu venituri nedeclarate sub 50.000 lei nu platesc nimic? Adica unul declara venituri zero si daca are 49.000 lei intr-un an nu i se percepe impozit?
Problema este ca, in urma cu cateva luni, s-a furat capacul altui canal, aflat pe acelasi aliniament (la cca 5 m de zidul blocului, pe spatiul verde chiar langa trotuar, in dreptul celeilalte scari) iar pe acela l-au schimbat fara discutie!
Buna ziua,

S-a furat capacul unui canal de ape uzate aflat pe spatiul verde din dreptul blocului. Am sesizat Apanova Bucuresti, care dupa verificari indelungate ne-au transmis ca acel camin de vizitare apartina asociatei, deci trebuie sa schimbam capacul.
Pe site-ul regiaei de apa BZ, am vazut urmatoarele:

"DELIMITAREA retelelor publice de canalizare de portiunile ce apartin Asociatiilor de Proprietari are loc la nivelul caminului de racord, care este prima componenta a retelei publice, in sensul de curgere a apei uzate.

In interiorul caminului de racord se afla racordul propriu-zis, care este partea din reteaua publica de canalizare care asigura legatura dintre utilizator si canalizarea publica. Racordul de la camin spre retea, inclusiv caminul de racord, apartin retelei publice de canalizare, indiferent de modul de finantare a realizarii acestuia. "

De aici rezulta clar ca bransamentul si caminul de vizitare nu sunt proprietatea noastra, ci a firmei de apa si canal.
Intrebarea mea este: aceste prevederi sunt aplicabile exclusiv in Buzau sau si in Bucuresti?

Multumesc mult!

A.A
Am intrebat si la politie (care mi-a rasopuns sa dau toate datele de identificare, nu doar nume si prenume cum facusem, ci si adresa (nu inteleg de ce), le-am dat, dar n-au mai zis nimic. La ADP S6 nici macar le telfoon nu raspunde nimeni, daramite pe email. Am trimis o solicitare in 08.07 si n-am primit raspuns niciodata.