avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate psorinp

Activitate psorinp

Răspuns la discuția Reducere varsta de pensionare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se cumuleza.
Revin cu noutati la contestatia mea la aplicarea indicelui de corectie conform decizie 702 a Curtii Constitutionale, dupa ce am pierdut in prima instanta in urma apelului meu, Curtea de Apel a schimbat in totalitate prima sentinta a Tribunalului si a admis apelul meu obligand Casa de Pensii sa-mi plateasca aplicarea indicelui de corectie de la data de pensionare de varsta (2018 cazul meu) si nu doar de la 10,02,2020 cu indicele de inflatie si dobanda aferenta la data platii. Asa ca sfatuiesc sa apelati la instanta de judecata folosind prevederile art 431 alin 2 NCPC “Oricare dintre părți poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluționarea acestuia din urmă.”
La schimbarea domiciliului in alt judet. dosarul de handicap trebuie transferat in judetul de domiciliu nou, plata indemnizatiei de handicap inceteaza de la vechiul judet o data cu schimbarea domiciliului, urmand ca reevaluarea sa se faca la noul domiciliu si plata tot de acolo nu pierdeti nimic. Pentru pensie acelasi lucru trebuie cerere de transfer dosar in noul judet de domiciliu si aici se va emite o noua decizie de pensie cu aceleasi drepturi banesti. Pot fi diferente de plus sau minus cativa lei .
De la medicul curant trebuie sa cereti referat medical cu privre la situatia medicala la zi iar pentru incadrare in grad de handicap trebuie sa va adresati cu cerere la comisie de evaluare ce functioneaza pe langa Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si tot acolo veti primi toate informatiile pentru restul de documente necesare dosarului.
Anii de facultate inseamna cam 100-120lei la pensie, pentru 5 ani la zi barbat, trebuie verificat daca a-ti depus actele complete pentru anii de facultate adica diploma de absolvire si adeverinta de la facultate cu perioada urmata la cursurile de zi.
Din momentul in care ati implinit varsta de 65 ani, Casa de pensii este obligata sa va emita o noua decizie de pensie de varsta si recalcularea drepturilor si punerea in plata din ziua in care ati implinit 65 ani.
Va recomand sa faceti o cerere catre Casa de pensii sa ii instiintati ca din luna august ati indeplinit conditiile de pensionare pentru limita de varsta si sa respecte prevederile legii. Drepturile de plata vor fi achitate din urma la o data ulterioara.
Răspuns la discuția Transferul dosarului de pensie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice cerere se poate transmite electronic (email), trebuie anexate - copia cuponului de pensie;
- copia actului de identitate in care este mentionat noul domiciliu. Exista model cerere de transfer dosar de pensie in alt judet.
Plangerea penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti definitive
de recalculare a deciziei de pensionare si plata drepturilor din urma, de catre Casa de Pensii, catre ce institutie se adreseaza Parchetul de pe langa Judecatorie sau Tribunal. Hotararea definitiva este data de Tribunal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc de raspuns si daca se poate sa-mi spuneti si in cat timp este obligata Casa de pensii sa puna in aplicare hotararea si cand pot actiona cu plangere penala ?
Am obtinut o hotarare definitiva si executorie de recalculare a pensiei cu luarea in calcul a unei adeverinte de grupa a II a si doresc sa stiu cum trebuie sa procedez ? Trebuie sa notific Casa de Pensii pentru a pune in aplicare hotararea si ce termen maxim au la dispozitie pentru aceasta ?