avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate mom

Activitate mom

Se poate pronunta instanta intr-o zi de duminica cand nu este sedinta?
Intr-o judecata de delapidare care se afla la sfarsit(am mai primit un termen pentru pregatirea apararii) pot cere judecatorului(in calitate de inculpat) inca un termen pentru un martor de care mi-am amintit acum si care ar putea spune ceva foarte important in apararea mea? Pot face chiar eu cerere la dosar pana in termen sau poate cere avocatul in sedinta din ziua respectiva? Multumesc mult.
Discuție dividende
Sunt actionar la o SC din care am plecat cu 10 ani in urma. De atunci n-am mai fost chemat nici la AGA si nici nu mi s-au mai dat dividende pe motiv ca AGA a votat ca tot profitul sa fie reinvestit. Cum pot verifica daca acest lucru este legal?
Anul trecut am dezbatut in instanta impreuna cu fratii mei succesiunea in urma decesului parintilor. Acum am primit acasa o instiintare de la Administratia Financiara cum ca trebuie sa depun declaratia 209. Nu inteleg de ce trebuie sa depunem aceasta declaratie din moment ce noi nu am instrainat proprietati in urma succesiunii. Mentionez ca platim impozit pe terenul mostenit la primaria de care apartinem.
Va multumesc.
Anul trecut am dezbatut in instanta impreuna cu fratii mei succesiunea in urma decesului parintilor. Acum am primit acasa o instiintare de la Administratia Financiara cum ca trebuie sa depun declaratia 209. Nu inteleg de ce trebuie sa depunem aceasta declaratie din moment ce noi nu am instrainat proprietati in urma succesiunii. Mentionez ca platim impozit pe terenul mostenit la primaria de care apartinem.
Va multumesc.
Răspuns la discuția expertiza contabila
Si daca acea noua firma nu doreste sa se inscrie parte civila?
Ce se intampla in cazul unui proces penal(delapidare), in urma expertizei contabile se constata ca partea vatamata este alta societate care pe parcursul procesului s-a privatizat si si-a shimbat numele? Se mai poate inscrie in proces ca parte civila acea noua societate?
Sunt judecat pentru delapidare. Am solicitat expertiza contabila judiciara si am cerut sa fiu de fata cand se face. Mi s-a comunicat numele expertului si a ramas ca voi fi anuntat cu privire la data cand se va face, dar expertul a facut expertiza, a depus-o la procuratura si procurorul a scris in rechizitoriu ca am stabilit de comun acord o data impreuna cu expertul, dar nu m-am prezentat, ceeace nu este adevarat, eu nici nu-l cunosc, iar data nici atat n-am stabilit-o. Plus ca expertiza este un dezastru, mai ales ca nici el si nici procurorul sau judecatorul nu stiu cu adevarat procedurile care erau in cadrul firmei unde lucram.Este valabila in instanta? Eu, din ce-am citit de pe net legat de expertiza, am inteles ca trebuie sa fie si partile de fata la efectuarea ei sau macar sa ia expertul si explicatii de la partile implicate.
Multumesc pentru raspunsuri, dar vreau sa ma fac foarte bine inteles:
-daca fac inventarul obiectelor din frizerie (un Tv sport~250lei; un scaun fix de frizerie achizitionat de la fiare vechi si reconditionat de mine~100lei; 4scaune pt. clienti~200lei, doua jaluzele de plastic la geam si usa~30 lei, doua dulapioare cu doua usi~150 lei, 5 foarfeci, 3 briciuri, 2 feonuri; gresia, faianta, chiuveta, wc-ul, o matura - banuiesc ca nu sunt chiar o tentatie pt. hoti) nu ajung la o valoare demna de a fi protejata de un sistem de alarma asa scump care ulterior mai trebuie si monitorizat contracost de firma de paza;
-si apoi am aceasta friezerie deschisa din 2003 si in tot acest timp nu mi-a spart-o nimeni ca n-a avut ce sa-mi ia.
Mi se pare curat abuz. Adica sunt firme si institutii care au valori nene nu gluma si n-au alarma, iar eu ce sa-mi pazesc cu alarma? Parul tuns de la clienti si pus in galeata de gunoi sau praful de pe gresie?
Sunt pensionar(65 de ani) si am o mica frizerie (un PF) intr-o garsoniera. Ieri m-am trezit cu doi politisti(sectoristi) care mi-au facut un proces verbal (fara numar si fara un antet al institutiei respective) ca nu am alarma la frizerie. Degeaba le-am explicat ca eu nu castig zilnic cat trebuie sa platesc contributie la stat, ca nu am valori in frizerie care trebuie protejate de un sistem de alarma, in concluzie mi-au incheiat proces verbal (in care au invocat legea 333/2003 completata de legea 9/2007)si mi-au dat termen pana pe 25.03.2010 (altfel au spus ca voi plati amenda 4000 lei) sa montez alarma cu una din firmele indicate de ei. Nu am semnat procesul verbal si nici nu am bani sa-mi pun alarma ca nici nu am valori in frizerie.
Este legal ce fac acesti politisti?
Dar eu ce sa fac? Mi-e frica sa nu ma amendeze caci n-am de unde da atatia bani.
Va multumesc si astept sfaturi de buna credinta.