avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate martita

Activitate martita

Facilitati fiscale
Buna ziua , am o nelamurire privind modul de a beneficia de scutire de la plata impozitului pe cladire ,conform art.456(1) lit.h, aprobat prin Legea nr.68/26.05.2020 , privind cabinetele de medicina de familie . pentru a putea beneficia de aceasta facilitate fiscala , care este termenul de depunere a solicitarii si declaratia de impunere? Multumesc.
Buna ziua , care este termenul de continuare a executarilor silite pentru creantele fiscale datorate bugetelor locale si actul normativ care le reglementeaza.Multumesc.
Buna ziua, am o nelamurire cu privire la acordare scutire de la taxe si impozite locale pe proprietate , persoana incadrata in grad de handicap grav ,detine in coproprietate cu sotul decedat un imobil, bun comun ,scutirea se aplica si pentru partea detinuta de sot?
Buna ziua , o rugaminte daca ma poate ajuta cineva , care era procentul sau modul de calcul al indemnizatiei pentru consilieri locali , act normativ , etc pentru perioada anilor 1996-2000. Multumesc .
Buna ziua
Art.471. (4) din Legea 227/2015 cu modificarile si completarile ulterioare ,, In cazul radierii din circulatie a unui mijloc de transport , proprietarul are obligatia sa depuna o declaratie la organul fiscal in a carui raza teritoriala de competenta isi are domiciliul , sediul sau punctul de lucru , dupa caz , in termen de 30 de zile de la data radierii si inceteaza sa datoreze impozitul incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator ''
Buna ziua , am o nelamurire la modul cum se aplica scutirea in cazul art .456alin. (1) lit. t , persoana cu handicap grav , depune documentele pt obtinere a scutirii in luna ianuarie 2019 , dupa modificarea art. prin L111/16.05.2018 , se introduce alin.(6) prin care se modifica la litera t , scutirea se aplica cu 1 a lunii urmatoare celei in care persoana depune documentele justificative , in Norme la pct 21(2) se specifica , scitirea se acorda incepand cu 1 ianuarie a anului urmator depunerii documentelor doveditoarte . Multumesc !
Buna ziua , un beneficiar al unui carnet de veteran, ca urmare a recunoasterii meritelor personalului armatei participant la actiuni militare poate beneficia de scutire la mijloacele de transport detinute in proprietate , daca da conform carui art din Lege. Multumesc.
Buna ziua , in cazul in care se dezbate o succesiune a unei persoane fizice decedate , cine poate solicita certificatul fiscal , deoarece in Art.160 (2) din Codul de Procedura Fiscala este mentionat ca ori de cate ori se dezbate succesiunea unei persoane fizice decedate , notarul public are obligatia de a solicita organului fiscal central si organului fiscal local , certificatul de atestare fiscala pentru persoana fizica care se dezbate succesiunea .
Buna ziua , in urma radierii din evidentele Registrului comertului in temeiul art 1 (2) din OUG 51/2004, la data de 10.03.2005 au ramas doua imobile cumparate pe AF , intrebarea este care ar fi modalitatea legala pentu fi trecute in proprietate persoana fizica . Va multumesc .
Buna ziua , la un mijloc de transport dobandit in timpul casatoriei ,,inmatriculat pe numele sotului se poate considera bun detinut in comun cu sotia , pentru acordare scutire impozit in baza Decret Lege 118/1990 .
Va multumim !