avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate Ilona A

Activitate Ilona A

Buna ziua,
Suntem un grup de parinti si dorim cu ajutorul Primariei din comuna sa organizam cursuri after school. Primaria este de acord sa plateasca cheltuielile legate de acest curs , dar nu stim care sunt pasii pe care primaria ar trebui sa-i faca . Ne puteti ajuta ?
Redobândire permis conducere-ucidere din culpa.
Buna ziua,
Va voi spune pe scurt povestea ( fără a judeca persoana sau fapta va rog ) la care dacă-mi puteți da răspunsul corect as aprecia.
Tatăl meu 67 ani, anul trecut a provocat un accident pe trecerea de pietoni soldat cu moartea victimei, decizia definitiva pronunțată anul acesta in 23.07.2020 este 2 ani cu suspendare, 60 zile la locul de munca, plata unor sume de bani, etc. Noi familia, prietenii ne dorim pentru binele lui sa nu mai conducă niciodată, dar asta nu este posibil, pentru ca el își dorește sa conducă după săvârșirea pedepsei. Am citit fel de fel... ca după 6 luni de la săvârșirea pedepsei poate redobândi permisul anulat. Cu sau fără examen-păreri diferite....
Pedeapsa este încadrată de la 2 la 7 ani. Își poate redobândi permisul după 6 luni după executarea celor 2 ani, sau după ce trec cei 7 ani ( încadrarea) ? Nu exista limita de vârsta ? Ma gândesc ca in curând va face 70 de ani... ceva ce-l poate împiedica sa-și ia permisul înapoi.
Îl iubim foarte mult și ne dorim sa rămână in viața și prezent printre noi, nu altfel. Dacă se poate un răspuns la obiect, fără a face trimitere la ordonanțe, legi, articole.
Va mulțumesc frumos !!!!
Răspuns la discuția Confuza-executare silita
Multumesc foarte mult, sunt mai linistita acum dupa raspunsul pe care l-am primit. Bafta tuturor!!! Si la multi bani!!!!!
Buna seara,
Eu si sotul meu am facut rate la mai multe banci, in perioada in care castigam foarte bine amandoi, eu am un imprumut de 6000ron plus descoperiri de carduri la aceleasi banci, sotul meu are un credit mare (20000euro). Nu mai reusim sa platim nici macar un ban nimanui ptr ca sotul meu a ramas fara servici iar eu nu mai am mult .. Locuim amandoi in apartamentul tatalui meu(casa este pe numele lui)Sotul meu nu are mutatie la aceasta adresa(adresa este la parintii lui) iar eu am mutatie. Banuim ca se va ajunge la un proces (sau nu) si la executare silita in final.Avem amandoi cumparate ca tot omul, un televizor, un frigider, un calculator.... plus altele prin casa. Acte avem ca ar fi ale noastre (ba pe numele lui, sau al meu) iar la altele nu (la o curatenie generala le-am aruncat ). Va rog frumos explicati-mi in detaliu ce anume pot lua din casa, si daca au voie sa faca asta,ca la salarii(sotul meu nu are servici) doar de la mine, am minimul pe economie si cat pot lua? Ce poate lua "banca'' lui daca nu are mutatie si ce pot lua bancile mele? Mai avem o firma cu un matiz pe numele societatii dar ne pregatim sa o bagam in faliment-insolventa-. Daca vindem masina fratelui meu o mai poate lua cineva (din banci?)Va rog sa-mi raspundeti la fiecare din temerile mele.
Va multumesc frumos!!!