avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Activitate raduraducu2008

Activitate raduraducu2008

Răspuns la discuția Proprietate particulara
la impozite și taxe
Răspuns la discuția 73 lit B retinut din flori ...
O mare parte din ceea ce ni se întâmplă este urmarea acțiunilor noastre. Că ne place sau nu,trebuie să ne asumăm responsabilitatea acestor acțiuni.
Răspuns la discuția 73 lit B retinut din flori ...
este vorba despre un soț care a aplicat victimei lovituri ce i-au pus în pericol viața ca urmare a surprinderii acesteia în momentul în care voia să intre în casă pentru a întreține relații intime cu soția sa. Instanța a reținut provocarea considerând că „prin comportarea părții vătămate a fost adusă o atingere gravă demnității persoanei inculpatului”.
În ceea ce privește faza cu Ceaușescu...nu tot ce a existat în timpul său a fost rău. Dreptul a existat și s-a dezvoltat cu mult înainte de Ceaușescu. Să nu uitați că cei ce v-au pregătit pe d-voastră au fost formați în epoca sa.
Răspuns la discuția 73 lit B retinut din flori ...
Ce spuneți de atingerea adusă demnității?
Pentru o mai bună înțelegere a celor scrise de mine recomand: T.S.,secția penală, decizia nr. 2365/1983.
Dacă citim doar ceea ce este în Cod, fără a recapitula ceea ce am învățat în timpul facultății, ne va fi foarte greu să găsim soluția cea mai apropiată de realitate.
personal, mi se pare cidată speța relatată de d-voastră. Din ceea ce ni s-a spus la cursurile de procedură civilă, eu am tras concluzia că o speță care a inceput să fie judecată pe o anumită lege (codul vechi în acest caz), ea trebuie rezolvată pe această lege și nu pe legile care apar după.
concubina, din păcate pentru ea, nu are drept la moștenire și nici nu mai poate să aibă acces la conturile decedatului. Copie de pe certificatul de deces se poate obține de la oficiul de stare civilă unde a fost luat în evidență unchiul vostru (unde i s-a întocmit și certificatul de naștere).
Să vă fie milă de ea și să-i faceți și ei parte. Este o obligație morală din partea voastră.
Răspuns la discuția Ajutor incalzire studenti
aici gasiti rezolvarea problemei: [ link extern ]
Răspuns la discuția 73 lit B retinut din flori ...
că vă convine, sau nu... provocarea a existat. Cum ați fi gândit dacă trebuia să apărați pe cel care a săvârșit fapta de vătamare? Mai ziceați că nu a existat provocare?
Răspuns la discuția Furt sau abuz de incredere?
Dacă privești speța d.p.d.v. al unui procuror, atunci fapta poate fi văzută ca infracțiune, respectiv: tâlhărie.
Dacă o priveși ca un avocat, fapta nu mai este infracțiune deoarece nu prezintă un pericol grav.
atata timp cat d-voastra ati platit imobilul respectiv si nu vi s-a dat gratis,stati fara nici o grija.Conteaza faptul ca la momentul cumpararii erati de buna credinta.Actul incheiat la notar este opozabil erga-omnes.Cine il detine este scutit de orice alta proba,iar buna credinta se prezuma.