avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator15

Activitate utilizator15

Răspuns la discuția fisa de post
Stiam ca fisa postului reprezinta concretizarea obligatiilor pe care salariatul le are de indeplinit in prestarea activitatii sale pentru si sub autoritatea angajatorului.

Angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectata in vederea angajarii sau salariatul, dupa caz, asupra atributiilor postului.

Art. 17 alin. (2) din Codul muncii dispune ca „Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente: d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului;”

Inserarea unei obligatii de a indeplini atributii neprecizate expres in cuprinsul fisei de post lipseste de finalitate si continut tocmai obligatia de informare asupra atributiilor postului, dupa parerea mea.

Scuze ca insist, as vrea sa stiu daca pot refuza semnarea unei fise de post care sa contina fraza la care fac referire in mesajul anterior. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Discuție fisa de post
Fraza" Respecta si duce la indeplinire toate dispozitiile date de un sef ierarhic superior" intr-o fisa de post este legala? Multumesc!