avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate enco

Activitate enco

Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu un model de contract pentru reprezentant fiscal in RO pentru o societate din UE?
Bună ziua.
Care este, exact, ultima zi de stare de urgență?
14 sau 15 mai 2020?
Da, angajatorul nu are obligatia asta, dar fiind de buna credinta, a facut-o, cu mult inainte. Angajata nu doreste sa revina la munca, isi prelungeste concediul de crestere copil cu certificate de handicap (....!).
Buna ziua. Situatia este urmatoarea - o societate incepe procedura de lichidare voluntara. Singura angajata a societatii se afla in concediu de crestere copil. Cum afecteaza lichidarea societatii situatia angajatei ? Va putea beneficia in continuare de indemnizatia de crestere copil ?
Buna ziua,
Pensionarul de invaliditate grad III, care are capacitatea de munca redusa la jumatate, este considerat exceptie pentru calculul CAS si CASS la salariul minim pe economie ?
(persoana cu dizabilități sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaște posibilitatea de a lucra mai puțin de 8 ore pe zi)
ok, multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Asociatul unei societati poate indeplini functii pentru care sunt necesare autorizatii sau cursuri speciale (exemplu - stivuitorist - autorizatie IT ISCIR) fara sa fie angajatul societatii ? Mentionez ca asociatul detine aceasta autorizatie.
Răspuns la discuția Impozit auto pentru masina casata
nu am achitat decat prima jumatate a anului, dar mi s-a specificat clar ca va trebui sa achit integral X-(
Buna ziua.
Am o masina veche pe care intentionez s-o casez. Sunt obligata sa achit impozitul auto pe toata perioada ramasa pana la sfarsitul anului ? Conform art. 468 alin.2 din codul fiscal "impozitul pe mijloacele de transport se datoreaza pe perioada cat mijlocul de transport este inmatriculat sau inregistrat in Romania".
Dar vine art. 471 cu alin. 4 care "zice" ca " in cazul radierii din circulatie a unui mijloc de transport, proprietarul are obligatia sa depună o declaratie la organul fiscal ......in termen de 30 de zile de la data radierii, si inceteaza sa datoreze impozitul incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator".
Cam confuz, nu ? Odata cu predarea masinii la Remat automat aceasta va fi scoasa din circulatie, deci nu mai este inmatriculata. Nemaifind inmatriculata, nu se mai datoreaza impozit ...
Am vreo varianta ?
am fost salariatul unei institutii, si am avut calitatea de membru de sindicat, ocupand o functie in cadrul organului colectiv de conducere. M-am pensionat. Pot, in acesta situatie, sa raman membru de sindicat? Dar membrui al organului de conducere?