avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM asociat pentru functii care necesita autorizatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM asociat pentru functii care necesita autorizatii speciale - obligatoriu sau nu ?

Buna ziua,
Asociatul unei societati poate indeplini functii pentru care sunt necesare autorizatii sau cursuri speciale (exemplu - stivuitorist - autorizatie IT ISCIR) fara sa fie angajatul societatii ? Mentionez ca asociatul detine aceasta autorizatie.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:57, 18 Octombrie 2018
Nu este obligatoriu ca un asociat sau administrator de SRL sa aiba contract de munca ... exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.
ok, multumesc pentru raspuns.
Autorizatiile ISCIR au termen de valabilitate (de regula, 4 ani) si se vizeaza anual la nivelul firmei care desfasoara activitatea respectiva.
Exista un impediment - nefiind angajat cu CIM, asociatului firmei nu i se efectueaza instruirile obligatorii din domeniul ssm, nu i se fac mentiuni intr-o fisa individuala de instruire prevazuta de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
In cazul producerii unui eveniment nedorit (cu/ fara pagube materiale, cu/ fara victime umane) la dosarul de cercetare trebuie anexate documente cu referire la instruirea legala din domeniul ssm.
Fara instruire in domeniul ssm (consemnare in fisa individuala ssm a lucratorului) nu se permite accesul la locul de munca/ postul de lucru/ meseria, profesia.
Solutia este incheiere CIM pentru asociat in firma sau asociatul sa-si deschida PFA si firma sa incheie contract de prestari servicii cu PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon de vize iscir cristi2k cristi2k in cazul unui autorizatii(de stivuitorist) noi facuta in acest an, necesita completarea talonului daca nu a depasit un an? intreb acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)
Revalidarea autorizație iscir ,motostivuitor. Mitta babun Mitta babun Acum 8 ani am făcut cursul de motostivuitorist si m-am angajat la firmă (x) că Motostivuitorist , în urma cursului am primit carnetul iscir ,vizat pentru ... (vezi toată discuția)
Societatea la care lucrez trebuie sa trimita in uk o echipa pentru ... BogdanR Brasov BogdanR Brasov Societatea la care lucrez trebuie sa trimita in UK o echipa de lucratori proprii, pentru a monta la fata locului un rezervor de mare capacitate (100 metri ... (vezi toată discuția)