avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate m2gica

Activitate m2gica

Bună ziua. Lucrez într-o instituție de stat. Una dintre magaziile acestei instituții a fost administrată/gestionată pentru o anumită perioadă de un coleg încadrat ca inspector de specialitate (S1) căruia i s-au alocat (și în fișa de post) atribuții de magaziner. De puțin timp a avansat pe o treaptă superioară (S1 A) a aceleiași încadrări de bază, inspector de specialitate adică. Directorul instituției a hotărât că acea persoană, în urma avansării, nu-și mai poate continua activitatea pe acel post, de magaziner. Drept urmare mi se impune a prelua acea magazie, eu fiind încadrat ca referent. Conform legislației în vigoare am fost informat că acel post de magaziner nu putea/poate fi ocupat de un angajat cu studii superioare, ci doar de unul cu studii medii. Eu, fiind vorba de gestiune, nu sunt de acord cu preluarea acelei magazii și alocarea unor atribuții de magaziner (pe lângă alte atribuții). Șefului meu i s-a impus de către director, modificarea fișei mele de post și alocarea acelor atribuții de magaziner. Sunt obligat să accept acest post? Pot fi concediat pentru refuzul acestui post ?! Există vreun articol de lege care reglementează asta?
Bună ziua. Lucrez într-o instituție de stat. Una dintre magaziile acestei instituții a fost administrată/gestionată pentru o anumită perioadă de un coleg încadrat ca inspector de specialitate (S1) căruia i s-au alocat (și în fișa de post) atribuții de magaziner. De puțin timp a avansat pe o treaptă superioară (S1 A) a aceleiași încadrări de bază, inspector de specialitate adică. Directorul instituției a hotărât că acea persoană, în urma avansării, nu-și mai poate continua activitatea pe acel post, de magaziner. Drept urmare mi se impune a prelua acea magazie, eu fiind încadrat ca referent. Conform legislației în vigoare am fost informat că acel post de magaziner nu putea/poate fi ocupat de un angajat cu studii superioare, ci doar de unul cu studii medii. Eu, fiind vorba de gestiune, nu sunt de acord cu preluarea acelei magazii și alocarea unor atribuții de magaziner (pe lângă alte atribuții). Șefului meu i s-a impus de către director, modificarea fișei mele de post și alocarea acelor atribuții de magaziner. Sunt obligat să accept acest post? Pot fi concediat pentru refuzul acestui post ?! Există vreun articol de lege care reglementează asta? Aștept cât mai repede un răspuns . Vă mulțumesc anticipat.
Multumesc pentru raspunsuri insa eu am intrebat de PFI (persoana fizica independenta)..."cineva" mi-a modificat in PFA...
Buna ziua...Vreau sa ofer servicii fotografice ...Pot sa devin pfa? De ce am nevoie si ce implica asta ? Care sunt obligatiile mele catre stat? Pot elibera facturi fiscale?

Multumesc.
PS - Am diplome care sa ateste ca am urmat cursuri de specialitate in domeniul foto
Buna ziua...De 3 ani si cateva luni nu am reusit sa-mi gasesc un loc de munca stabil ,ci doar joburi ocazionale.Dupa ce am fost disponibilizat de la ultimul loc de munca am primit indemnizatie de somaj timp de 12 luni,avand vechime in munca de peste 20 de ani.Acum ceva timp mi-au ajuns la ureche cateva "zvonuri" precum ca persoanele care sunt in situatia mea ar mai primi un ajutor financiar din partea statului.Stiti ceva despre asta? Multumesc...
Discuție Cotizatii
Buna ziua...Vreau sa stiu cat plateste un angajator pentru un angajat la salariul minim pe economie pe cotizatiile catre stat ( sanatate,etc...) ? Daca se poate detaliat
Multumesc
Buna ziua... Perioada in care lucrezi cu jumatate de norma cum se calculeaza in cazul stabilirii varstei de pensionare? Daca am lucrat 2 ani cu jumatate de norma ca vechime am mai acumulat 1 an sau 2 ?
RE. Ma puteti ajuta cu un model de cerere "tip" daca exista, pentru scoaterea de la intretinere a unor persoane .In principiu stiu cum trebuie formulata insa poate exista o varianta agreata de toti.

P.S. Cererea trebuie adresata administratorului sau presedintelui ?
Vis-a-vis de problema relalata...ma puteti ajuta cu un model de cerere "tip" daca exista, pentru scoaterea de la intretinere a unor persoane .In principiu stiu cum trebuie formulata insa poate exista o varianta agreata de toti.

P.S. Cererea trebuie adresata administratorului sau presedintelui ?
Legal ma asteptam sa nu fie, insa, se putea plati aceasta suma din fondul de rulment ?
Multumesc ptr. raspunsuri