avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate dorub

Activitate dorub

Răspuns la discuția Indemnizatia de hrana
Multumesc mult de precizari!
Răspuns la discuția Indemnizatia de hrana
Chiar daca ambele contracte sunt cu 8 ore/zi? Exista vreo prevedere in care este specificat numarul maxim de ore lucrate de un salariat intro zi?
Este bine sa dai o declaratie pe proprie raspundere (la primarie ori societatea care se ocupa de salubrizare) ca la acel loc unde PFA-ul desfasoara activitate nu generezi gunoi menajer.
Buna ziua, rog sa clarificam o problema si anume: daca in cazul unei persoane cu doua contracte de munca platite de la bugetul de stat poate primi indemnizatie de hrana de la ambele contracte (un contract pe durata nedeterminata iar celalalt pe durata determinata). Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parera mea, sa faci plangere la Politie. Cunosc doua cazuri de acest fel, unul in care un cetatean fara permis de conducere si cu probleme psihice (a impumutat buletinul cuiva) si de atunci tot primeste amenzi din toata Europa precum ca ar fi fost la volan si al doilea caz, un alt cetatean care s-a pomenit cu o masina de 12000 eur pe numele lui, in conditiile in care acesta este beneficiar de ajutor social, nu are permis dar si acesta primeste amenzi din strainatate. Este simplu pentru excroci, in momentul in care sunt prinsi de camerele de radar, acele camere fixe, Politia trimite la proprietarul masinii o adresa prin care acestia sa comunice cine a fost la data respectiva la volan. Excrocul are adresa si CNP-ul din buletin si comunica la Politie aceste date.
Răspuns la discuția Calcul salariu
La brut de 2297 lei calculul se face astfel:
- somaj 0.5% = 11 lei
- pensii 10.5% = 241 lei
- sanatate 5.5% = 126 lei
- (deducere 190 lei) ... atentie calcul facut pentru o singura persoana la deducere
- venit impozabil 1729 lei
- impozit 277 lei
... venit net = 1642 lei
=D> Kiandra, cu privire la modul de calcul ai dreptate, dar o hotarare judecatoreasca prin care acel spor de 15% este castigat in instanta gasesc eu pe undeva?
Multumesc, dar sporul pentru conditii vatamatoare din cate stiu nu intra in salariul de baza BRUT. Ai tu ceva precizari in acest sens?
Kyandra, spune-mi te rog cum ai ajuns la 1890 lei? Ai plecat de la 1111 lei?
Răspuns la discuția Calcul concediu medical
OUG 158/2005 cu modificari si completari
ART. 12
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează:
A. de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă;

Deci, primele 5 zile calendaristice de catre angajator.