avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate Tkopf

Activitate Tkopf

Multumesc mult pentru sprijin. Sper sa se rezolve cat mai rapid. Numai bine!
Ok, voi merge atunci la AF si voi solicita exact cum ati spus Dvs. O intrebare mai am: exista un site al UE prin intermediul caruia se poate verifica daca un agent economic este sau nu platitor de TVA:
[ link extern ]
Eu voi figura aici ca platitor de TVA sau nu? Este foarte important, intrucat majoritatea firmelor din UE folosesc site-ul respectiv pentru asa ceva.
danike a scris:

va inregistrati in scopuri tva numai pentru aceste servicii intracomunitare.
nu va trebui sa platiti tva, pentru ca nu le veti emite facturi cu tva, locul prestarii fiind tara respectiva, nu romania.

Sunt putin confuz. Sa inteleg ca pot opta sa ma inregistrez in scopuri TVA numai pentru serviciile intracomunitare de acest gen? Cum procedez atunci cand prestez aceleasi servicii pentru un SRL din Romania - factura o emit cu TVA sau nu?
Pai eu am devenit PFA tocmai ca sa evit a plati acesti 19%. Iar majoritatea veniturilor din afara ar veni si pe serviciile respective . Acum sa inteleg ca singura solutie este inregistrarea in scop de TVA, ca sa pot fi retribuit de partenerii externi? Le emit factura in euro cu TVA, dupa care imi recuperez cei 19% si daca da, cum?
Multumesc mult pentru ajutor...
Salutare tuturor!
Sunt în situația ingrată în care o firmă italiană refuză să îmi plătească o factură invocând că nu am nr. de TVA, iar eu chiar nu cunosc legislația sau ce aș putea face.
Este afectată în vreun fel firma, plătitoare de TVA, din UE de primirea unor facturi fără TVA de la o firmă din România, neplătitoare de TVA? Au vreo problemă în legătură cu TVA-ul?
Precizez că sunt PFA neplătitor de TVA, iar serviciul reprezintă intemediere în comerț.
Ce pot să fac în acest caz?
Mulțumesc anticipat pentru sprijin!