avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Activitate flor1n001

Activitate flor1n001

Bună ziua, cum pot sa formulez o petiție către primărie cu strangere de semnaturi, 5% din populația comunei, prin care sa solicit primăriei prin hcl sa scutească taxa de salubritate pentru persoanele încadrate în grad de handicap? Secretarul general îmi comunica ca nu am temei legal la ce solicit, asa este, eu cer îngăduință din partea consilierilor locali sa suporte taxa de salubritate din bugetul local pentru persoanele în cauza.
Mulțumesc
Bună ziua, exista conflict de interese între viceprimar, consilier local pentru atribuirea de contracte către ginerele viceprimarului sau a consilierului local?

Mulțumesc
Bună ziua, am peimit astăzi o înștiințare de la o firma de recuperare pentru o datorie din anul 2013. As dori sa solicit prescripție a datorie fiindcă pana în acest moment nu am primit nici o notificare legata de datorie. Care sunt pașii pentru prescripție? Mulțumesc
Bună ziua,

In legătură cu modificarea poziției canalelelor la operatorul de cablu Digi se poate solicita rezilierea fără taxe a contractului?
Mulțumesc
Buna ziua,

Sunt elev in cls a 12 a la un liceu din Galati si in familia mea sunt o multime de probleme financiare.Am luat hotararea sa ma duc sa muncesc si ma mai duceam si la scoala.Prof nu prea au fost intelegatori cu situatia mea si am ramas cu o multime de situatii neincheiate si astazi sa aflu ca am fost lasat repetent.V a rog frumos sa ma ajutati cu aceasta problema si cum sa o rezolv.Sa ne gandim un pic in cazul domnilor prof daca aveau un copil mic de 2-3 luni care in permnenta trebuia sa fie langa el si sa fie chemat sa predea la orele de curs.Cred , din punctul meu de vedere, ca si-ar da demisia findca nu avea cum sa fie in 2 locuri deodata.Nu vreau sa renunt nici la scoala ca ce facem fara scoala.Macar diploma de lic terminat sa o am si de bac ma pregateam intens in vara sau intr-un an.
Răspuns la discuția exmatricularea elevilor
Buna ziua,

In regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant este prevazut daca elevul are 18 ani inpliniti se inmaneaza elevuli de catre diriginte , sub semnatura.
Buna ziua,

copilul meu,elev in clasa a 12 a, a fost exmatriculat , motivul fiind absentele nejustificate pe sem 2.In sem 1 a primit 2 preavize de exmatriculare si convocat in consiliul profesoral.Astazi s-a convocat consiliul profesoral sa hotarat ca sa fie exmatriculat.Nu am primit nici o inf in acest sens , nu am semnat precum as fi luat la cunostinta acest lucru, iar fiul meu are 18 ani si din cate cunosc el ar trb sa semneze precum ar fi luat la cunostinta.Nici el nu a semnat.Este corect?Vroiam sa va mai intreb preavizele sunt valabile pe toata perioada semestriala sau anuala?Va rog sa ma ajutati.
Multumesc!
Răspuns la discuția contractul de colaborare
pe mine personal ma intereseaza daca mai este legal si acceptat de itm...
buna ziua.sunt in angajat printrun contract de colaborare.. acest contract de colaborare este inregistrat undeva??mai este valabil??angajatorul este obligat sa imi faca contract de munca ca din cate am inteles nu mai exista contract de colaborare.va rog frumos sa ma ajutati...
eu nu cred ca Inspectia sanitara de Stat.sta la ora 3 dimineata sa vina sa masoare decibelii.o sa merg la garda de mediu la politie si primarie.poate rezolv ceva..ceea ce nu prea cred ptr ca patronul este o persoana influenta si care are legaturi cu lumea interlopa.. a fost si arestat in Germania si a scapat....multumim anticipat ptr sfaturi....