avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, am peimit astăzi o înștiințare de la o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, am peimit astăzi o înștiințare de la o firma ...

Bună ziua, am peimit astăzi o înștiințare de la o firma de recuperare pentru o datorie din anul 2013. As dori sa solicit prescripție a datorie fiindcă pana în acest moment nu am primit nici o notificare legata de datorie. Care sunt pașii pentru prescripție? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:58, 31 Ianuarie 2023
Buna ziua, trebuie introdusa contestatie la executare la judecatorie.

Termenul ce trebuie sa treaca pentru a fi vorba de prescriptie trebuie sa fie de 3 ani de la data la care s-a efectuat ultimul act de executare, dar poate curge si de la alte momente, prevazute de art. 709 C.proc.civ.

De asemenea, executarea silita se poate perima, daca creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
Cabinet de Avocat Pavel Mihai Daniel , Avocat
Formulati contestatie la executare
Termenul de prescriptie este de 3 ani pentru debite persoane fizice si de 5 ani debite catre stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita n.c.p.c. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua! Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silită vartopeanu vartopeanu Buna seara,as vrea să știu și eu când intervine prescriptia executării silite sau perimatea acesteia.Va mulțumesc. (vezi toată discuția)
Executare kikitam kikitam O persoana A a fost data in judecata de o alta persoana Z pentru o datorie ; aceasta persoana Z a castigat procesul si se indreapata asupra persoanei A cu ... (vezi toată discuția)