avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... repetent cu sn-uri
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

repetent cu sn-uri

Buna ziua,

Sunt elev in cls a 12 a la un liceu din Galati si in familia mea sunt o multime de probleme financiare.Am luat hotararea sa ma duc sa muncesc si ma mai duceam si la scoala.Prof nu prea au fost intelegatori cu situatia mea si am ramas cu o multime de situatii neincheiate si astazi sa aflu ca am fost lasat repetent.V a rog frumos sa ma ajutati cu aceasta problema si cum sa o rezolv.Sa ne gandim un pic in cazul domnilor prof daca aveau un copil mic de 2-3 luni care in permnenta trebuia sa fie langa el si sa fie chemat sa predea la orele de curs.Cred , din punctul meu de vedere, ca si-ar da demisia findca nu avea cum sa fie in 2 locuri deodata.Nu vreau sa renunt nici la scoala ca ce facem fara scoala.Macar diploma de lic terminat sa o am si de bac ma pregateam intens in vara sau intr-un an.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:04, 29 Mai 2012
Ooooffff.
1. Problema d-voastra se rezolva intr-un singur fel: mergand la scoala.
2. Problema d-voastra nu este juridica.
3. Analogia cu profesorii e viciata, adica este o falsa analogie. Chiar daca ar exista o analogie (nu exista deoarece situatiile nu sunt similare iar d-voastra aveti obligatia prezentei la scoala independent de obligatia profesorului) aceasta analogie ar fi astfel: Daca profesorii a fi trebuit sa demisioneze din cauza absentelor lor de la cursuri, atunci, d-voastra, pentru identitate de ratiune, ar trebui sa renuntati la calitatea de elev.
4. Absolvirea scolii, domnule draga, nu inseamna atat prezenta fizica cat inseamna prezenta intelectuala. Daca ne scriati ca ati facut o teza la limba romana in care ati afirmat ca Bacovia e doar un depresiv supraevaluat poetic si ca ati fost depunctat de doamna/domnul profesor pentru acest motiv, va saream in ajutor cu tot armamentul din dotare. Cat timp insa ne scrieti: "in cazul domnilor prof daca aveau un copil mic de 2-3 luni care in permnenta trebuia sa fie langa el si sa fie chemat sa predea la orele de curs" imi pare foarte rau, dar voi fraterniza cu cel care v-a lasat repetent.
Stiu, o sa ma injurati in gand. Imi asum intreaga vina.
Adalbert Gabriel Gazdovici
avocat
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
flor1n001 a scris:

Buna ziua,

Prof nu prea au fost intelegatori cu situatia mea si am ramas cu o multime de situatii neincheiate si astazi sa aflu ca am fost lasat repetent.


Nu tine de intelegerea cuiva situatia dv, ci doar de faptul ca nu v-ati prezentat cel putin la examenele de incheiere a situatiei scolare. Vina va apartine exclusiv.
Va puteti reinscrie la liceu. Interesati-va la scoala sau la ISJ/ISMB.
elena138 a scris:


Va puteti reinscrie la liceu. Interesati-va la scoala sau la ISJ/ISMB.



Am gresit. Sunteti declarat repetent, nu exmatriculat, desi mi se pare ciudat avand in vedere numarul de absente...
Pregatiti-va pentru bac, si ... asta e! Dar nu uitati ca, pana la examenul de bacalaureat, trebuie sa promovati anul scolar.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt mama unei eleve cls a x-a în anul școlar 2022 ... Ozzy C Ozzy C Bună ziua, sunt mama unei eleve cls a Xa în anul școlar 2022 - 2023. Fiica mea a reușit cu mare greutate să obțină un transfer școlar de la un liceu de ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face? foaie matricola absolvire liceu - note mai mici decat stiam riannart riannart Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul \"Henri Coanda \"Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Abuzul de putere al unui "polițist" în cadrul unei școli publice Dan Ilinca Dan Ilinca Bună ziua! Vă scriu despre un lucru care mi s-a întâmplat azi, la școală, și care m-a speriat și înfuriat în egală măsură. În lipsa oricărui ... (vezi toată discuția)