avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Tirnovan

Activitate Maria Tirnovan

Buna ziua! Cazul nostru e asa: sot-sotie care este proprietara de imobil/ bun propriu, se stie de un divort intre ei, afirmat verbal de ei, fara ca acum la momentul decesului sotiei, sa gasim documente care ateste clar(am gasit certificatul lor de casatorie cu un nume al sotiei preluat dupa sot si buletinul sotiei refacut ulterior pe numele de familie initial purtat inainte de casatoria lor). Sotul sau concubinul, nu stim clar, a trait impreuna cu sotia in imobilul-bun propriu al sotiei. S-au imbolnavit si au decedat , prima data sotul/concubinul iar acum recent sotia proprietar de imobil/bun propriu. Au fost impreuna 13 ani. Sotul/concubinul are o fiica ca descendent iar sotia / concubina o nepoata de fiu descendenta. Cum se dezbate succesiunea dupa imobil/bun propriu?Multumesc!
Va multumesc, dar nu m-am prea lamurit. .. Sa inteleg atunci ca societatii X inregistrata in strainatate si care deci nu a luat fiinta in teritoriu romanesc nu i se aplica legea 31?Este important sa stiu pentru ca urmeaza sa se faca o cedare de parti sociale la una dintre firmele in Romania in urma careia aceasta societate straina va detine 100% din capital.
Buna ziua!
Am urmatorul caz: in Romania doua firme sunt detinute de o firma cu capital privat strain Y. Firma Y din strainatate are ca asociat unic si administrator pe domnul X,strain si el dar cu rezidenta in Romania daca trebuie mentionat.
In Romania firma Y detine 100% din capital la una dintre firmele romanesti cu administrator persoana straina X si la cealalta firma romaneasca detine 80% restul de 20 % fiiind detinut de acea persoana X cu administrator persoana X.
Este corect asa?Sau se aplica Legea 31 si aici?
Sper ca am fost destul de explicita...
Urmeaza sa intru in curand in concediu de maternitate, ulterior ingrijire copil. Conform legii in vigoare am anuntat angajatorul ca voi sta acasa 1 an de zile si ca doresc sa revin pana cand implineste copilul 10-11 luni, pentru a beneficia si de prima de insertie. Angajatorul a luat hotararea sa angajeze persoana in locul meu, problema e ca pe perioada nedeterminata. Intrebarea mea este e legal sa angajezi pe perioada nedeterminata in acest caz? Ce drepturi am ? As putea avea probleme de genul sa gasesc jobul ocupat pe cand ma intorc din concediu de ingrijire copil?Va multumesc!
va multumesc de raspuns. Intre timp am apelat la un avocat care mi-a raspuns la fel. Urmeaza sa depun o adresa de informare judecatorului in acest proces prin care trebuie sa punctez asupra starii de fapt. Se pare ca acest judecator ori nu a fost informat corect ori nu a fost informat. Baza legala de solicitare: am inteles ca instanta poate cere lamuriri de la orice persoana de la care stie ca detine informatii sau acte in procesul pe rol.Si sa mentionez si de comportamentul expertului contabil. va multumesc inca o data.
Am fost contabil sef la o firma pana acum 3.5 ani, relatii de munca cu 8 ore si fisa postului. CIMs-a desfacut cu acordul partilor in apr 2007.In prezent firma este actionata in judecata de unul dintre asociati, in proces s- numit un expert contabil care initial verbal , acum si in scris prin Tribunal, ma solicita sa pun la dispozitie toate documentele contabile ale firmei (?)si sa dau explicatii pe perioada in care am fost angajata ceea ce mie mi-e aproape imposibil s-a scurs prea mult timp si nu-mi aduc aminte nimic. Care este baza legala in care acest expert poate dispune de mine ?Nu exista perioade de prescriptie?Mentionez ca in solicitarea scrisa a amentintat ca in caz contrar voi fi supusa unei amenzi judiciare cf art 108 cod pr civ( impiedicarea efectuarii de lucrari de expert). Deasemenea am uitat sa spun :actele si contabilitatea am predat-o actualului director economic al firmei care se pare ca se eschiveaza de la lamuriri si punere la dispozitie acte zicand ca eu port rapunderea pt aceasta perioada. va multumesc.