avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate Giubega

Activitate Giubega

As mai dori o lamurire .. Soacra surorii mele are drept de mostenire si la bunurile dobandite de fiul ei impreuna cu sora mea dupa o casnicie consumata timp de 31 de ani ? La locuinta si autoturismul dobandite de acestia ?
multumesc mult d-mna Notar !!!
Cumnatul surorii mele decedat anul acesta nu a fost casatorit si nici urmasi nu a avut . Din aceasta familie decat sora si soacra mai sunt in viata.
Doamna Notar !! nu mai este niciun frate in viata al sotului surorii mele .Fratele sotului a decedat anul acesta .In viata mai este decat Soacra.
Sora mea a fost casatorită 31 ani .Soţul ei provenit dintr-o familie formată din 3 fraţi şi 2 părinţi. Tatăl şi cei 3 fii decedaţi. După urma tatălui s-a făcut o succesiune care s-a impărţit între 2 fii şi mamă,deoarece unul dintre fii decedase inaintea tatălui .Soţului surorii mele îi revenise cotă parte din locuinţă şi garaj . Mentionez că el şi sora mea nu au avut niciun copil ,deci nu are mostenitori. Vreau să ştiu dacă sora mea mai are drept de moştenire din locuinţă şi garaj ,neavând urmaşi şi dacă soacra ei poate înstrăina altcuiva fără acordul surori mele .
Discuție Vanzare teren
Un teren se poate vinde cu semnatura mamei si al copiilor in fatza notarului fara a se introduce taxa de succesiune de pe urma tatalui???Mentionez ca terenul a apartinut tatalui si l-a detinut impreuna cu mama de peste 40 de ani.
Sotia mea este nascuta in 1958 /28 /XI/se afla in pensie de invaliditate din 1 aprilie 2001 gr:3 ,mentionez ca din 18,9 ani lucrati 11 ani si 6 luni sunt de grupa I de munca si 7,3 ani in conditii normale .Poate sa-mi spuna cineva cand poate trece la limita de varsta??Poate beneficia de reducere a varstei de pensionare??=D>
Domnule Mircea stiti cumva de cand se pune in plata indicele de corectie de 1,12 in loc de 1,06??.Ma asteptam ca de la 1 ian. 2014 ...sau la pensia din februarie vom vedea??
Am ieşit la pensie limită de vârstă începând cu 1 ianuarie 2011 şi mă aşteptam să văd o modificare a cuantumului pensiei altul decât inflaţia ,dar....nimic.ªtiţi cumva când se recalculează acel indice corect???Menţionez că am lucrat 16 ani în grupa I de muncă deci ar trebui să mă încadrez,ce ziceţi??? sau trebuie să merg la casa de pensii ???
Răspuns la discuția Mostenire
Doamna Avocat!
In cazul in care fratii trebuiau sa cedeze in favoarea mea ,pentru-ca de fapt pentru aceasta mersesem la notar.......ni s-a spus ca trebuie facut un Releveu,pentru a putea imparti gospodaria in 8 parti din care mama primea 5/8 iar noi cate 1/8 la care costurile erau prea mari.Solutia gasita de moment ne-a fost sugerata de domnul Notar.Atunci eu va intreb de ce dovezi am nevoie pentru a dovedi ca am grije de mama??ca doara nu-mi da nimeni ceva la mana in sensul acesta.Martorii sunt de ajuns???Caci la ţară nu văd ce fel de dovezi aş putea obţine.ªi încă ceva....aveţi idee cam cât ar costa cu aproximaţie acel contract de întretinere???Mulţumesc de răspuns !!!!!!!