avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Fiind intr-o actiune de dobandire a unei Mosteniri vreau sa stiu care este cel mai bun si sigur act intocmit intre mine si mama mea pentru a nu putea fi spart de catre fratii mei in timpul vietii mamei si dupa moartea ei.Mentionez ca eu am grija de dansa de 3 ani .De curand am dezbatut taxa de succesiune dupa moartea tatalui si noi cei trei frati am cedat in favoarea mamei cu intelegerea ca dupa ce facem cadastrul proprietatii dobandite de mama prin dezbaterea succesiunii sa incheiem un act notarial intre dumneaei si mine,dar eu vreau sa stiu felul actului care il pot face care sa nu poata fi atacat de catre frati.
Cel mai recent răspuns: Giubega , utilizator 07:48, 28 Octombrie 2011
Intocmiti un contract de intretinere cu mama dvs.
Orice act se poate ,,sparge".
Cred ca ar trebui sa mergeti sa consultati un avocat pentru a discuta in detaliu toate aspectele de fapt si de drept.
Exista multe acte juridice care se pot incheia.
Asa este orice act se poate "sparge" desi cuvantul e nepotrivit....Insa, dupa cele relatate de dvs cred ca cel mai bine este sa incheiati contractul de intretinere. Vanzarea cumpararea, donatia, testamentul pot fi atacate mai usor decat acest contract. Parerea mea este ca un notar v-ar lamuri, oricum notarul va va face actul, nu avocatul. Insa daca doriti, fireste, puteti apela la serviciile unui avocat pentru consiliere, dar asa veti plati doua onorarii.
Singura problema este doar aceea ca avocatul il va apara in caz de proces si nu notarul intrucat notarii nu au dreptul conferit de lege de a asigura asitenta juridica in fata instantelor de judecata.
Asadar, desi notarul pune stampila pe act, avocatul este cel care isi poate sfatui clientul cel mai bine care ar fi variantele in caz de proces, in functie de situatia concreta a clientului raportata la problema cazuala.
Daca clientul nu va respecta obligatia de intretinere contractul se va ,,sparge" in instanta.
De aceea, varianta alegerii contractului este de preferat sa o aleaga cel care isi apara clientul si nu cel care aplica o stampila pe act fara ca apoi sa mai aiba vreo competenta jurisdictionala, sau, in alti termeni fara sa aiba vreo treaba cu procesul...care se va deschide...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


De aceea, varianta alegerii contractului este de preferat sa o aleaga cel care isi apara clientul si nu cel care aplica o stampila pe act fara ca apoi sa mai aiba vreo competenta jurisdictionala, sau, in alti termeni fara sa aiba vreo treaba cu procesul...care se va deschide...


Varianta nu o alege nici notarul, nici avocatul! Pentru ca nici notarul, nici avocatul nu sunt parte in act! Dupa ce partile isi vor exprima dorinta de a incheia un act juridic, cred ca si notarul ii poate sfatui asupra avantajelor si dezavanatajelor unui anumit tip de act, ce obligatii incumba partilor conform alegerii facute. Asa cum mai spuneam si in alt topic...nici notarului nu i convine "spargerea " actului sau, adica anularea.
Nu orice act notarial genereaza proces!
Credeti ca notarii se joaca cu stampila?! Oare nu sunt si ei juristi? Sau avocatii sunt mai juristi decat ceilalti?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator

Alte discuții în legătură

Am act vanzare cumparare teren si casa de la mama ContSters119694 ContSters119694 mama in urma succesiunii tatal meu e mort a dobandit intreg terenul si casa mai putin o pate a unuia dintr fratii mei care n-a vrut sa i-o cedeze si eu l-am ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - intretinere parinte - proprietate apartament Mihaella87 Mihaella87 Buna ziua, Mama mea vrea sa semnam actele la notar pentru a-mi lasa apartamentul mie, dupa decesul ei. Mai am un frate, el a primit apartamentul ... (vezi toată discuția)
Donatia,oare sa aleg aceasta varianta? neahorneac neahorneac Subiect: Donatia,oare sa aleg aceasta varianta? Sunt nou pe forum,si rog pe cineva sa ma ajute.Sunt pe punctul de a incheia un act de donatie intre mama mea ... (vezi toată discuția)