avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate Minodora Sorian

Activitate Minodora Sorian


Buna ziua.
Admiterea la INM se sustine anual. Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul www.inm-lex.ro. Nu este obligatorie experienta de 5 ani intr-o profesie juridica. Pentru admiterea in barou, veti sustine un examen, urmand sa obtineti titlul de avocat stagiar, pentru o perioada de 2 ani, timp in care aveti nevoie de un avocat indrumator, care sa indeplinesca conditiile prevazute de Legea 51/1995. Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul www.unbr.ro

Cu stima,
cons.jur. Minodora Sorian
Răspuns la discuția succesiune deschisa de copii?
Trebuie sa fie toti mostenitorii prezenti in fata notarului, deoarece procedura succesorala notariala se desfasoara cand toti succesorii sunt de-acord cu formarea loturilor si cu impartirea masei succesorale. Daca notarul va constata lipsa acestui acord, va inchide procedura, recomandand mostenitorilor sa se adreseze cu actiune in instanta( procedura succesorala judecatoreasca).

cons.jur. Minodora Sorian
Răspuns la discuția Testament
Puteti sa faceti cat timp este in viata, un contract de vanzare-cumparare, cu uzufruct viager in favoarea parintilor. Daca dupa moartea parintilor, ceilalti copii vor solicita anularea contractului, intrucat este o donatie deghizata, veti face dovada( trebuie sa aveti probe: martori, etc), ca ceilalti copii au primit cat au fost in viata partea care li s-ar fi cuvenit.
Daca se opteaza pentru testament, ar fi indicat sa fie in forma autentica, la notariat, iar testatorul sa prevada ca nu se incalca rezerva celorlati copii, intrucat au primit fiecare bunuri ( si aici sa le indice detaliat).

cons.jur. Minodora Sorian
Incercati sa solicitati la C.F. rectificare in foaia de proprietate in sensul ca sunteti proprietar in cota de 1/1 si atasati declaratia in original a sotului, data in forma autentica la notariat.
In sens contrar, va trebui sa intentati actiune in instanta, care se timbreaza, fiind vorba de un drept patrimonial.
Practica nu este un izvor de drept. Practica trebuie sa fie unificata in cadrul unui recurs in interesul legii, solutionat printr-o decizie a I.C.C.J.
Răspuns la discuția Testament
Se poate ataca orice testament( fie olograf, autentic sau mistic), atata timp cat se incalca rezerva succesorala a copiilor. Fiecare copil are dreptul la 1/8. De restul patrimoniului, poate dispune cum doreste.
Răspuns la discuția Ordinea de plata a creantelor
Nu. Creantele salariale se achita inainte de creantele garantate.
Pentru a actiona pe cineva in instanta, pe langa alte conditii, trebuie sa faceti dovada interesului judiciar. Sustineti ca nu vi s-a intamplat nimic. Care ar fi scopul unei actiuni in instanta impotriva soferului?
Răspuns la discuția Scutire taxa judiciara
O.U.G. 51/2008 privind ajutorul public judiciar prevede conditiile pe care sa le indeplineasca petentul pentru scutirea sau reducerea platii taxei de timbru.
Dar, daca este parat in cauza, nu in sarcina sa este achitarea acestei taxe, ci este o obligatie a reclamantului.
Răspuns la discuția VECHIME IN SPECIALITATE
Aceasta perioada este asimilata stagiului de cotizare si este considerata vechime in munca.