avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate bobotan

Activitate bobotan

Răspuns la discuția TVA Intracomunitar
Pentru a afla raspunsul corect, am fost la Ministerul Finantelor la Asistenta Contribuabili si mi-au spus urmatoarele:
- situatia mea se incadreaza la art. 133 alin 2 Codul Fiscal si art. 150 alin 2 Codul Fiscal;
- deci se factureaza cu cota de TVA 0, pe factura se trece "neimpozabil in Romania conform art. 133 alin 2 Codul Fiscal si art. 150 alin 2 Codul Fiscal", in jurnalul de TVA se inregistreaza la "vanzari intracomunitare scutite cu drept de deducere", in decl 390 se trece baza la P, iar la decontul de TVA 300 se inregistreaza la randul 3 si 3.1.
Va multumesc pt raspunsuri si pt interesul acordat si sper ca ceea ce am scris si eu sa fie de folos la toti cei care se vor confrunta cu situatia aceasta.
Răspuns la discuția TVA Intracomunitar
Stimata dna Magda,
In primul rand tin sa va multumesc pt atentia acordata mesajului meu cat si pt intentia dvs de a ma ajuta.
Serviciile pe care noi le prestam pt firma intracomunitara la firma din Romania la care ea isi vinde marfa ( noi nu intermediem vanzarea marfii) sunt de amenajare, reamenajare standuri de marfa, asezarea marfii pe rafturi si receptie de marfa la clientul din Romania.
Sper sa ma puteti ajuta.
Multumesc.
Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal valabil. Serviciile pt aceasta firma intracomunitara se efectueaza la o firma din Romania (deci nu parasesc teritoriul tarii). Noi efectuam factura de comision prestari servicii firmei intracomunitare (ea ne plateste pt ceea ce facem la firma romaneasca). Conform noii legislatii cu privire la TVA, cum efectuez factura? Cu sau fara TVA? Daca este cu TVA 0 atunci ce se trece pe factura "scutit cu drept de deducere" sau "neimpozabil in Romania"? La care rand se face inregistrarea in decontul 300? #-o Va rog ajutati-ma urgent!!!!! Multumesc !!! :(