ce ma sfatuiti sa fac in urmatoarea situatie? In urma cu mai multi ani, am platit un avocat pt recuperarea unui teren dobandit fraudulos de catre o terta persoana. Dupa multi ani de procese si bani, in ultima decizie a judecatoriei, paratul invoca faptul ca terenul a fost dobandit de buna credinta neavand de unde sa stie ca exista un litigiu, deoarece la cartea funciara nu a fost inscrisa nicio sarcina. Din pmdv, eu consider ca am fost pagubita de avocatul care mi-a reprezentat cauza, deoarece acesta nu si-a facut datoria si a "omis" sa inscrie sarcina in cartea funciara. Intelegerea cu avocatul a fost ca acesta sa faca toate diligentele necesare pt a recupera imobilul respectiv si sa ma reprezinte in toate instantele avand in vedere ca eu locuiesc in alt oras. Cum il pot face sa raspunda pentru eroarea facuta care mie imi aduce un prejudiciu foarte mare?
si daca o persoana a optat pentru 2 ani dar doreste sa se reintorca dupa un an? plata indemnizatiei se face timp de 2 ani? cam asa reiese din ce ati scris dvs, sau cum se procedeaza?
multumesc
Prietena mea cea mai buna se afla intr-o situatia disperata si vreau sa va rog sa ma ajutati cu un sfat sau orice este binevenit. Iata despre ce este vorba: s-a casatorit acum 3 ani, are un copil si la momentul prezent este insarcinata cu al doilea. Intre timp a aflat ca sotul ei traieste in paralel o viata dubla: are o alta familie,cu o alta femeie cu care acesta are un copil la fel de mic ca si copilul prietenei mele. Intrebari:
1.este posibil ca acest individ sa se fi putut casatorii cu acte in regula de doua ori, adica sa fie bigam?
2. din pacate, prietena mea locuieste cu copilul in casa mamei ei, vrea sa divorteze de sot si totodata sa pastreze si copilul. Nu au niciun bun material dobandit in comun. Intrebarea ar fi aici daca exista vreo cale legala, inafara de obligatia la plata pensiei alimentare, de a-l obliga pe acesta sa-i plateasca o suma de bani suficienta pentru a putea intretine cei doi copii sau de a-l determina legal sa-i cedeze sau sa-i cumpere un imobil pe numele ei , in care ea ar putea sa-si creasca copii? Ma gandesc la acest lucru avand in vedere ca el dispune de mari posibilitati financiare si ar avea posibilitatea dar nu si dorinta de a oferi un viitor copiilor lor.
si totusi ce solutii ar fi, domnule Valeriu?
am omis sa precizez ca este vorba de echipe de la 50 de oameni in sus. Este important acest aspect tocmai ca sa se inteleaga ca varianta cu cim pt o parte importanta din oameni care astazi sunt, iar peste cateva zile se muta la alt santier este foarte anevoioasa. Cam asa stau lucrurile pe santier.....
multumesc
ce posibilitati exista pt o firma de constructii,care lucreaza in mare parte cu personal necalificat, sa fie in legalitate dpdv al formelor de angajare dar in acelasi timp nici sa nu-i aduca prejudicii serioase aceasta obligativitate? pe scurt, exista o fluctuatie mare de personal de la o zi la alta, in sensul ca pe de o parte muncitorii prin natura muncii si pregatirii lor nu raman la aceeasi firma pt o perioada mai lunga de timp(unii stau max. cateva zile) iar pe de alta parte angajatorul nu le poate oferii in mod constant de lucru. Exista si in aceaste cazuri posibilitatea incheierii unor contracte pt zilieri? sau care ar putea fi forma legala?
multumesc,
buna ziua: sotul a achizitionat terenul cu o casa avand regim de inaltime parter. Ulterior casatoriei, din banii obtinuti de mine prin credit, casa initiala a fost demolata si construita una noua cu regim inaltime P+E+M si suprafete mult mai mari- practic alta casa...intrebarea este daca legal imi revine o cota parte din casa?
Rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: sotul meu a achizitionat inaite de casatorie un teren cu o casa- o parte din bani obtinuti in baza unui contract de imprumut, o alta parte din fonduri proprii ; ulterior acestei achizitii, ne-am casatorit iar in contul unui imprumut obtinut de aceasta data pe numele meu de la banca, am renovat aproape in totalitate constructia + am achitat creditul sotului meu luat anterior pt locuita. Mentionez faptul ca Autorizatia de construire a fost obtinuta pe numele sotului deoarece in extrasul cf el era singurul proprietar.Intrebarea mea este:
Avand in vedere ca am avut si eu un aport destul de important la construirea/renovarea casei , voi avea si eu drepturi legale asupra locuintei? Intreb pentru ca am inteles ca acum, dupa intabularea constructiei conform autorizatiei, singurul proprietar in CF va fi sotul meu?!? Daca asa este, cum ma sfatuiti sa rezolv aceasta situatie in mod correct si nefrustrant pentru noi?
Buna ziua ,
sotul meu a dobandit prin mostenire testamentara un imobil dar in plus , la masa succesorala s-au prezentat si alti mostenitori legali care au cerut ori cota parte din imobilul in discutie , ori avand in vedere faptul ca pers decedata avea datorii fata de ei , suma de bani ce li s-ar fi cuvenit in scopul stingerii datoriei
Motiv pt care , sotul meu impreuna cu mine , am decis de comun acord sa fac un credit bancar (eu fiind singura pers cu venituri in familie)ai ceilalti mostenitori sa fie despagubiti , in final apart a fost mostenit in totalitate de sot .Tot aici mentionez faptul ca in momentul platii datoriei catre ceilalti mostenitori , sotul meu a redactat un doocument notarila din care a rezultat ca suma de bani platita in scopul sus mentionat a fost furnizata de bine din creditul bancar facut .
In fine , intrebarea ar fi :
1. in eventualitatea unui divort , ce drepturi as avea eu asupra apartamentului mostenit de el ?
2. exista posibilitatea ca apart sa fie vandut fara stirea mea ? adica , ar tb sa inregistrez la cartea funciara documentul notarial facut din care rezulta sursa banilor?
constructia nu a fost edificata in totalitate ulterior casatoriei ci doar reamenajata , consolidata si supraetajata in baza autorizatiei de constr obtinuta pe numele sotului;
intrebarea mea era daca este posibil ca la intabulare constr sa fie inscrisa si pe numele meu ; multumesc
Situatie este putin altfel : initial imobilul a fost format din teren + constr. regim P , ulterior casatoriei sotul meu a solicitat autoriz de construire iar casa a fost consolidata , renovata si supraetajata - motiv pt care , acum la intabulare doresc sa fie inscrisa constr si pe numele meu - este posibil? multumesc anticipat pt raspuns