Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Uh, ce repede umpleti pagini si pagini de discutii pe forum, abia reusesc sa tin pasul cu voi la lectura, daramite la studiu, implicare etc. #-o
Nu stiu daca si voua vi s-a parut dubioasa o grila dintre cele date in vara la INM, am fost surprinsa la momentul respectiv la confruntarea cu baremul, ulterior am uitat de ea si mi-am reamintit-o acum, citind o decizie a ICCJ.
Grila suna asa:
Starea de betie:
A)Preordinata constituie intotdeauna circumstanta agravanta
B)Voluntara si incompleta poate constitui circumstanta atenuanta
C)Involuntara si completa poate constitui circumstanta atenuanta
Eu am notat ca varianta corecta doar A, insa la barem erau trecute A si B.
Am recitit doctrina, am dat si peste o decizie a ICCJ si am gasit ca "beţia voluntară simplă poate constitui o circumstanţă atenuantă, însă numai atunci când este completă" (I.C.C.J., secţia penală, decizia nr. 2209 din 11 iunie 2009).
[ link extern ]
Nimeni nu a contestat intrebarea asta la examen.
Voi ce parere aveti?
ms ptr raspuns, acum am vazut si eu art acesta in cod, desi nu stiu cum de nu l sesizasem. dar totusi cum e posibil ca o pers sa fie si parte civila si parte vatamata? daca nu insist prea mult..
am o intrebare pe care am vazut o in voineag de 2 ori cu acelasi rasp: cum ca: calitatea de parte civila a pers care a suferit o vatamare de pe urma infractiunii nu inlatura participarea persoanei in acelasi proces in calitate de parte vatamata. asa ceva n am auzit niciodata, voi ce ziceti?
Mai exista o limita prevazuta de codul penal la art 34 al. 2 , pedeapsa rezultanta nu poate depasi totalul pedepselor pentru infractiunile aflate in concurs ( 3+5+6 = 14) deci raspunsul corect e 14 nu 15. Cu acest prilej va spun bine v-am gasit tuturor utilizatorilor de pe forum , am citit pana acum toate paginile si va urez mult succes la examen si spor la invatat . Si eu voi incerca anul asta la INM asa ca sa ne vedem cu bine dupa 24 septembrie