avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate cpaula

Activitate cpaula

Buna ziua.
In acest moment sunt rămasă /blocata intr-o comuna din Franța, unde venisem pentru un interviu in vederes angajarii. .Am depus dosar de somaj si formularul european U1 din 18 martie 2020.. Inca nu am primit indemnizația, care ar trebui sa fie pana in noiembrie 2020.
Vreau sa ma întorc in tara, la familie
. Pot beneficia de acest drept in Romania pana in noiembrie???. Aici nu-mi permit să mai rămân.....de doua luni sunt blocată într-o comuna .. . rezerva financiara s-a subtiat considerabil. Am familie monoparentala, iar copilul de 15 ani este ramas cu bunica( materna)
Mulțumesc mult.
Juristul dintr-o unitate medicala de Stat cui se subordoneaza? Daca omite sau interpreteaza gresit un art. unde ne putem adresa? { In cazul avocatiilor-Baroul de avocati, dar la juristi?} Multumesc mult
Va rog, ajutati-ma sa inteleg. Este corect sau abuz?
Sunt kinetoterapeut cu libera practica, proaspat absolvent de master si astazi am fost la un Sp din Iasi sa depun o cerere de voluntariat , pt 3 luni. Anterior ca voluntar am lucrat in diverse locuri.
D-na jurista mi-a spus ca pt voluntariat trebuie sa sustin concurs si mi-a extras din lege art 23.
In L78/24 iunie/2014
Art. 23.
La concursurile organizate pentru ocuparea posturilor, dacă doi sau mai mulţi candidaţi obţin punctaje egale, autorităţile şi instituţiile publice şi angajatorii persoane fizice sau juridice pot acorda punctaj suplimentar candidaţilor care prezintă unul sau mai multe certificate de voluntariat obţinute din activităţi de voluntariat, eliberate în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în situaţia în care acestea constituie criterii de selecţie.
In ,,saptamana altfel" a fiului meu, elev in clasa a IIIa- in Iasi, este programata o excursie de o zi in care il insotesc si eu. Am achitat excursia si mi s-a trimis doua pagini , asa zis ,,acordul pentru parinte/ tutorelui legal" in alb sa-l semnaz, care are multe puncte ,, interesante". Pacat ca nu pot sa-l atasez pentru al citi si voi.

un contract trebuie sa contina urmatoarele : scopul contractului, obligatia partilor, drepturile partilor( scoala/ parinti); durata contractului;clauze finale si in cate exemplare se incheie contractul. Mai mult scoala este absolvita de toate si doar copiii sunt vinovati..... copii care trebuie sa inteleaga contractul lor si sa semneze o declaratie. Am inteles ca modelul circula pe site invatamantului- www. didactic .ro. Are cineva un model de contract pe care sa il prezint la scoala?
Am o cunostinta care este inscrisa la o facultate de Stat , studenta la zi/ buget. Are o familie monoparentala( copil de 8 ani), si de la facultate ia bursa sociala, 276 lei/ lunar. La aceasta suma se adauga alocatia de stat 42 lei si alocatia de sustinere monoparentala de 50 lei. Notele de la scoala ii permit sa depuna acte pentru bursa de studii de 350/lunar.
Poate sa depuna acte pentru ajutor social la Primarie si sa beneficieze in acelasi timp si de bursa de la facultate de 350 lei?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Dupa 2(doi) ani de voluntariat am reusit sa obtin libera-practica in fiziokinetoterapie.
Tocmai ma gandeam sa dechid in urmatorul an ceva....SRL- PFA., sa pot sa lucrez in colaborare cu diverse cabinete medicale , saloane de intretinere corporala/cosmetica dar si tratamente la domiciliul pacientului.( cei greu deplasabil) Ma poate indruma cineva? Cum sa procedez? Ce este mai rentabil? Familia mea este monoparentala, cu un copil de 9 ani, iar eu am trecut de 35 ani.
O zi buna!
In 1993, octombrie, am semnat un partaj voluntar. Atunci era prevazut ca distanta legala dintre 2 proprietati era de 1,50 cm( din cate tin minte distanta dintre casa si delimitarea din partaj era de 1, 50cm).
Poate sa ma indrume cineva sa gasesc in legea de atunci acest fapt? vreau sa-mi clarific acest aspect. unde sa caut in Codul Civil din 1993? La ce sectiune?
multumesc mult.
Scoala gimnaziala unde am copilul inscris in ciclul primar are un director ce nu -i place sa-si asume responsabilitatea conducerii, desi este directorul scolii din anul 1989, ales in perioada Revolultiei.. Anul trecut , copii nu practicau educatia fizica, deoarece sala era improprie,noi parintii am am facut un memoriul conducerii si cu 6000l ron- banii nostrii, am schimbat parchetul salii de sport, unde copiii au participat la ore.
Anul acesta , semestrul I , din nou nu s-au facut orele de educatie fizica, sala fiind ocupata cu nu stiu ce materiale. Tot anul trecut, deoarece am constatat, ca memoriul nostru nu a fost inregistrat, nu s-a dat nr. de inregistrare, am facut o cerere pe care am trimis-o prin e-mail scolii prin care rugam conducerea sa aduca la cunostinta parintilor sa infiintam o asociatie de parinti unde sa directionam cei 2% din salar, in ajutorul actului de invatamant. Nici pana azi nu am primit nr de inregistrare ,parintii asteapta infiintarea asociatiei, iar directorul cand ma vede fuge .Directorul este absolvent de univ. tehnica si preda in scoala matematica, iar in general fuge de responsabilitati, dar nu si de salar. Este in termeni populari ,, cal cu ochelari".
Cum sa procedez? Ce legi/art. ma pot ajuta? Un memoriu la Inspectoratul Scolar ma poate ajuta, cu mai multe semnaturi ale parintiilor?

Salariile asistentilor personali vin de cele mai multe ori cu intarziere.
Daca o persoana( bolnav cronic) are un asistent personal care se ocupa de el, acel asistent mai poate avea un alt serviciu cu jumatate de norma sau sa lucreze independant (are studii universitare in domeniul medical) ?
Multumesc de raspuns

As dori sa cunosc in ce masura imagini din internet stocate (poze) de pe site de harti[exemplu - www.rou.ro- bing...... si altele ] in format 2D/ 3D pot fi considerate probe de catre Instanta. Cum ar trebui procedat pt a fi acceptate? Am o actiune de Rectificare CF.